De Romeo’s te gast bij harmonie Moed en Vlijt Kuurne

Chris Van Tongelen van De Romeo's woonde zondag een repetitie bij van harmonie Moed en Vlijt. © (foto BRU)
Redactie KW

Na kleppers als Johan Verminnen, Marijn Devalck, Schatteman & Couvreur , Barbara Dex en Els Deschepper begeleidt harmonie Moed en Vlijt op zaterdag 21 maart in zaal Kubox De Romeo’s. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Chris Van Tongelen meezingen met de nummers die de harmonie repeteerde en binnen twee weken zal brengen tijdens het concert.

Al enkele maanden is harmonie Moed en Vlijt druk in de weer met de repetities. Zondag kwam Chris Van Tongelen van De Romeo’s op bezoek om mee te zingen met alle nummers die zullen gebracht worden.

“Dat we dit jaar in zee gaan met De Romeo’s heeft alles te maken met een bevraging die we eerder deden bij de jongeren die actief zijn binnen onze harmonie. Elk van hen mocht ons laten weten wie ze eens zouden willen begeleiden tijdens een concert. Een groot aantal van die leden schoof daarbij De Romeo’s naar voor”, aldus voorzitter Johan Hugelier. “Na eerst het nodige geld via sponsoring te hebben bijeengebracht, werden de eerste repetities aangevat en nu enkele maanden later mag het resultaat er alvast zijn. Jammer dat we binnenkort echter afscheid zullen moeten nemen van onze dirigent Francis Bonte, die er na een lange samenwerking een punt achter zet. Het concert met De Romeo’s zal meteen ook het laatste concert zijn als dirigent bij onze harmonie.”

Repetitie

“Gezien we onlangs onze vertrouwde repetitieruimte dienden te verlaten, is het wat improviseren in ons huidig lokaal zowel wat betreft de opstelling van onze instrumenten als het repeteren zelf. Gelukkig verloopt de samenwerking met zowel De Romeo’s zelf als hun management perfect, zodat we op dat vlak geen problemen ondervinden.”

Ook voor Chris Van Tongelen zelf was het afgelopen zondag muzikaal even aanvoelen tijdens de repetities. “Met De Romeo’s zijn we gewoon om met onze eigen band op te treden. Dus dit optreden is zowel voor ons als voor de harmonie een grote uitdaging”, weet ‘Romeo’ Chris Van Tongelen, die vorig weekend tussen drie optredens door ruimschoots de tijd nam om te repeteren met Moed en Vlijt. “Onze nummers werden speciaal herschreven zodat deze konden uitgevoerd worden met een liveband. Het werd een bonte selectie uit 17 jaar werk, al zullen onze nieuwste nummers niet te horen zijn tijdens het concert. Deze zijn net iets te complex om ze te herwerken tot muziekstukken die door een harmonie kunnen uitgevoerd worden. Wel kan ik nu al verklappen dat we ook drie medleys zullen brengen tijdens ons veertig minuten durend optreden.”

Kaartenverkoop

Wie het concert van de koninklijke harmonie Moed en Vlijt, samen met De Romeo’s, op zaterdag 21 maart in zaal Kubox nog wenst bij te wonen, zal zich moeten spoeden. Afgelopen weekend waren nog slechts 35 kaarten te koop voor dit concert. Bestellen kan via concert.moedenvlijt@gmail.com. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier