De Romeo’s palmen Torhoutse Markt in

De Romeo's zorgden van begin tot einde voor ambiance op de eivolle Torhoutse Markt. © JS
Johan Sabbe

Het was op de koppen lopen zondag omstreeks de middag in Torhout. Het populaire trio De Romeo’s kwam tijdens de stadstraktatie zijn hits zingen en dat viel te merken. Zelden op de Markt zo’n grote volkstoeloop gezien om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi bewezen een serieuze aanhang te hebben. Ze traden vanaf 12 uur een kleine drie kwartier op en sommige toeschouwers stonden al van ruim vóór 11 uur vooraan bij het podium op de komst van de drie zingende heren te wachten. Ze werden beloond met uitgestoken handjes vanwege de sympathieke vedetten. De zangers – voor de gelegenheid in rode winterjassen – brachten een Nederlandstalige mix van eigen nummers, covers en medleys.

Cheque voor het goede doel en 30 kg sprotjes

Net vóór De Romeo’s heel wat harten veroverden, werd op het podium ter hoogte van het oud-stadhuis de opbrengst van de stedelijke Sinterklaasshow aan het goede doel uitgereikt. Het geld gaat naar Rozenweelde en Zonnehart in Aartrijke, waar kinderen met een beperking begeleid worden. Een delegatie van de begunstigden mocht uit handen van Annick Vanderspurt, voorzitter van de stedelijke feestcommissie, een cheque van iets meer dan 2.000 euro in ontvangst nemen. Ook wenste burgemeester Kristof Audenaert iedereen een gelukkig Nieuwjaar toe.

Uiteraard konden de aanwezigen tijdens de stadstraktatie van een drankje en een hapje genieten. Er werden soep, glühwein, witte wijn, pils, fruitsap en chocomelk geschonken. De soep was bereid door de plaatselijke zaken De Verleyding en Kroeton. De invoering van herbruikbare bekers en het uitreiken van jetons zorgden helaas voor lange wachtrijen, een euvel waar volgend jaar iets op gevonden moet worden.

De brandweer kwam naar traditie sprotjes bakken. Vuur aanwakkeren in plaats van vuur blussen, het is eens iets anders. Er gingen zo’n 2.000 visjes de rooster op, alles samen goed voor om en bij de 30 kilogram. En nu hopen op een gezond en voorspoedig 2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier