https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De resultaten van Container Cup Kortrijk voor studenten zijn eindelijk bekend

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het tweede seizoen van de Container Cup voor studenten was een succes. De Leuvense studenten Anouck Asselman uit Leuven en Lennert Schots uit Lubbeke kronen zich tot sportiefste studenten van Vlaanderen. Bruggeling Tristan Vandenbussche, roeier en student Sport en Bewegen aan Howest Kortrijk, is de beste schutter.

De organisatoren van Telenet trokken met de container de afgelopen twee weken langs zes studentensteden: Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en Brussel. Met als doel: studenten een positieve, sportieve start van het academiejaar geven. Tijdens de tweede editie van de Container Cup voor Studenten verpulverde Lennert Schots het onbreekbaar gewaande record van roeier Ward Lemmelijn uit 2020 met maar liefst 39 seconden. Ook bij de vrouwen komt de meest sportieve studente uit Leuven: hockeyster Anouck Asselman stelde met een tijd van 12’33” het record van de vorige editie met anderhalve minuut scherper.

Ook student in Kortrijk valt in de prijzen

De container streek dit jaar voor het eerst neer in Kortrijk en dat was meteen een voltreffer. Studenten Milan Van Hoestenberghe en Tristan Vandenbussche, beiden uit Brugge, zetten een topscore neer van respectievelijk 8’30” en 8’49” en bestrijken hiermee de tweede én derde plaats in de eindstand. Tristan Vandenbussche, roeier en student Sport en Bewegen aan Howest, mag zich met vier rake schoten ook de beste schutter van dit tweede seizoen noemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.