De Reninghse Vrienden organiseren allereerste rommelmarkt in Reninge

Bart Snick, Bert Snick, Kurt Deturck, Kristof Van den Berghe en Glenn Vanslambrouck
Redactie KW

In de Zwartestraat in Reninge vindt op zondag 2 juni voor de allereerste keer een rommelmarkt plaats. Voor die primeur zorgen de ‘Reninghse Vrienden’ die met dit initiatief extra sfeer in het dorp willen brengen.

De Reninghse Vrienden zijn Bart Snick, Bert Snick, Kurt Deturck, Kristof Van den Berghe en Glenn Vanslambrouck. “Het is een vriendenclub “, zegt Kurt Deturck. “De ouderwetse schrijfwijze Reninghe verwijst naar de speciale band die sommige leden hebben met Reninge doordat ze reeds meerdere generaties van vader op zoon in het dorp wonen of er zijn opgegroeid. In onze club staat vriendschap onder dorpsgenoten centraal. We willen een goede band smeden onder de inwoners van Reninge en van ons dorp een nog hechtere gemeenschap maken. Dit willen we verwezenlijken door naast onze clubactiviteiten ook eenmaal per jaar een activiteit te organiseren in ons dorp waar elke inwoner van kan meegenieten. Of door vrijblijvend te helpen bij een evenement georganiseerd door een Reningse vereniging of club.”

Standplaatsen

Dit jaar staat er dus op 2 juni voor het eerst een rommelmarkt op het programma waarop alle inwoners, maar uiteraard ook standhouders en bezoekers van buiten de gemeente van harte welkom zijn. “We speelden al een tijdje met het idee om een rommelmarkt te organiseren omdat voor zover wij weten er nog nooit echt één in Reninge plaatsvond“, gaat Kurt Deturck verder. “En een rommelmarkt is iets waar zowel jong als oud aan kan deelnemen. We twijfelden wel eerst over de originaliteit van onze activiteit. Maar op basis van de vele positieve reacties van zowel binnen als buiten Reninge mogen we toch wel besluiten dat een rommelmarkt nog steeds een populaire activiteit is. We hopen dat de mensen massaal naar buiten komen en er een gezellige dag van maken.”

We willen van ons dorp een nog hechtere gemeenschap maken

Op de rommelmarkt is plaats voor 150 tot 200 standen, al naargelang de breedte van de stand. “Indien nodig, dan kunnen we eventueel nog wel uitbreiden”, weet Bart Snick. “Maar we zouden al heel content zijn als voor deze eerste editie de helft van de voorziene standplaatsen ingenomen is. Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar ondertussen hebben er toch al 60 standhouders bevestigd.”

Andere activiteiten staan er voorlopig niet op het programma van de Reninghse Vrienden. “We organiseren wel jaarlijks onze Zomer- en Winterspelen, maar dat is alleen voor leden”, zeggen de boezemvrienden. “En voor de rest drinken we ook nu en dan eens graag op ons gemak een pintje.”

Jaarlijks?

Mocht de rommelmarkt een succes zijn, dan zijn de Reninghse Vrienden eventueel van plan om die jaarlijks te organiseren. “Maar het is het niet de bedoeling om te concurreren met andere verenigingen of clubs van ons dorp, integendeel“, aldus Kurt Deturck. “Omdat het de eerste keer is dat we een rommelmarkt organiseren en we de standplaatsen gratis aanbieden, zullen we zelf centraal op het parcours een drank- en eetstand uitbaten. Zo zullen we braadworsten verkopen en in ons pop-up café ‘De Reninghse Vrienden’ de dorstigen laven. Daarom ook dat de verkoop van drank en eten op het parcours niet is toegelaten zonder goedkeuring. En we hopen alvast dat de zon ook van de partij zal zijn.”

(KVCL)

Wie vooraf zijn komst wil melden of meer info wenst over de rommelmarkt, kan mailen naar rommelmarktreninge@gmail.com. Dan ontvang je een automatisch bericht met het reglement en alle info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier