De Proeverij in Aarsele pakt uit met roomijsautomaat

(foto Nele)
Redactie KW

De automatenshop van De Proeverij werd aangevuld met een gloednieuw roomijsautomaat. Deze automaat is uniek in de streek en wordt gevuld met artisanaal en huisbereid roomijs.

De automatenshop De Proeverij kwam een twee jaar geleden tot leven en kan je vinden langs de Pastorijstraat 20 in Aarsele. Karen Delbaere is de vrouw achter de automaten. Ze bereidt alle gerechten in haar eigen keuken en sinds kort werd het menu uitgebreid met artisanaal roomijs.

“Ik ben thuisverpleegster van beroep. Naast mijn dagelijkse job ben ik ook mama van drie kinderen: Jules (14), Georges (12) en Janne (10). Ik ben getrouwd met Piet Rotsaert. Naast mijn job en mijn drukke gezinsleven baat ik de automatenshop uit. De verschillende automaten zijn gevuld met brood, verse maaltijden, ovenschotels, pasta’s, salades, vegetarische gerechten, sanagerechten, belegde broodjes, gekoelde dranken, suikerwaren, aardbeien en kersen.”

alles huisbereid

“Ik ben de kok achter dit alles en bereid alle gerechten en voedingswaren zelf in mijn eigen keuken. Alles wordt meteen in de automaat geplaatst zodra het klaar is”, vertelt Karen. “De automatenshop doet het heel goed en is ook altijd open. Voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, kan dit de oplossing zijn. Sinds kort hebben we er een uniek exemplaar bij: de roomijsautomaat, waar je heerlijke ijsjes kan vinden.”

Roomijsautomaat

“De nieuwe automaat komt uit Italië en liep wat vertraging op. Door de coronatoestanden was het transport naar België een tijdlang geblokkeerd. Gelukkig is alles goed gekomen. Ik bereid het roomijs helemaal zelf. De smaken zijn gevarieerd en ruim in aanbod. Daarnaast kan je er ook de traditionele Magnum- en Cornetto-ijsjes in vinden. Ik ben alvast heel trots op deze automaat. In onze streek vindt je nergens iets dergelijks. Om dit alles feestelijk in te huldigen, geef ik een openingsfeestje op zondag 5 juli. Van elf uur tot vier uur in de namiddag kan iedere ijsjesliefhebber komen proeven. Dit zal uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen rond corona gebeuren. Iedereen is alvast welkom om kennis te maken met al dit lekkers”, besluit Karen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier