De politie van Brugge waarschuwt voor drijfzand op het strand van Zeebrugge

Redactie KW

Het gaat om vijf grote plekken tussen de surfclub en Blankenberge. Het drijfzand is het gevolg van het Stevin-project waar netbeheerder Elia al een tijdje mee bezig is. De werken op het Zeebrugse strand zijn nochtans al even afgelopen.

“Eind vorig jaar groeven wij daar enkele putten voor het plaatsen van landkabels voor de aansluiting van een nieuwe onderzeese lijn”, zegt woordvoerster Lise Mulpas van Elia. “Alles werd begin februari terug opgevuld en gecontroleerd. Maar ondertussen is dus gebleken dat er stabiliteitsproblemen zijn en dat er sprake is van drijfzand. Dat zorgt uiteraard voor veiligheidsproblemen. Wij zijn nu op zoek naar de oorzaak van het probleem en hebben alles afgebakend. Het is de bedoeling om alles zo snel mogelijk opnieuw op te lossen.”

De politie van Brugge zorgde gisteren ook al voor extra beveiliging rond de putten in kwestie. Die zijn gelegen op het strand in Zeebrugge tussen de surfclub en Blankenberge. Met een luchtfoto die de situatie overzichtelijk maakt, waarschuwt de politie wandelaars die van plan zijn om zich in de buurt te begeven.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier