De actie stond normaal voor afgelopen voorjaar gepland en zou in het kader van De Week van de Korte Keten plaatsvinden. "Maar het coronavirus gooide flink wat roet in het eten", zegt Thomas Segers van het Izegemse stadsbestuur. "Die is nu vervangen door De Zomer van de Korte Keten en de komende dagen steekt het keukenpersoneel van het woon- en zorgcentrum De Plataan de handen stevig uit de mouwen."

Er prijken in totaal drie op en top Izegemse bieren in de keuken en die worden telkens in een gerecht verwerkt. Op 6 juli werd varkensstoofvlees klaargemaakt met de Qantelaar van D'Oude Maalderij. Op 12 juli staat er Ardeens gebraad op het menu en die krijgt extra pit door de Piet-Agoras van Brouwerij 't Alternatief. Het rijtje wordt afgesloten door de Pleidooi van de Better Beer Brewers. Hun gerstenat wordt gebruikt om het stoofvlees naar een hoger niveau te brengen. Aanvullend zorgt de Lendeleedse zuivelboerderij Ter Vluggebusch voor een lokale dessertpudding.

"Niet enkel de bewoners van De Plataan kunnen van deze culinaire toppers genieten, ook wie in De Leest en het maaltijdpunt in Emelgem de voeten onder tafel schuift, krijgt de gerechten geserveerd. In totaal gaat het om een 350 tot 400 maaltijden. In de toekomst willen we nog meer dergelijke initiatieven ontwikkelen, want de koop lokaalgedachte die tijdens de coronacrisis is ontstaan, willen we blijven ondersteunen."

De actie stond normaal voor afgelopen voorjaar gepland en zou in het kader van De Week van de Korte Keten plaatsvinden. "Maar het coronavirus gooide flink wat roet in het eten", zegt Thomas Segers van het Izegemse stadsbestuur. "Die is nu vervangen door De Zomer van de Korte Keten en de komende dagen steekt het keukenpersoneel van het woon- en zorgcentrum De Plataan de handen stevig uit de mouwen."Er prijken in totaal drie op en top Izegemse bieren in de keuken en die worden telkens in een gerecht verwerkt. Op 6 juli werd varkensstoofvlees klaargemaakt met de Qantelaar van D'Oude Maalderij. Op 12 juli staat er Ardeens gebraad op het menu en die krijgt extra pit door de Piet-Agoras van Brouwerij 't Alternatief. Het rijtje wordt afgesloten door de Pleidooi van de Better Beer Brewers. Hun gerstenat wordt gebruikt om het stoofvlees naar een hoger niveau te brengen. Aanvullend zorgt de Lendeleedse zuivelboerderij Ter Vluggebusch voor een lokale dessertpudding. "Niet enkel de bewoners van De Plataan kunnen van deze culinaire toppers genieten, ook wie in De Leest en het maaltijdpunt in Emelgem de voeten onder tafel schuift, krijgt de gerechten geserveerd. In totaal gaat het om een 350 tot 400 maaltijden. In de toekomst willen we nog meer dergelijke initiatieven ontwikkelen, want de koop lokaalgedachte die tijdens de coronacrisis is ontstaan, willen we blijven ondersteunen."