De parochies van de Federatie Meulebeke worden pastorale eenheid Elisabet

Marie-Christine Vergote, Priester Rudi, Martine D'Haene, Colette Van Hessche, Tom Verstraete en Irene Buytendorp. © foto Luc
Redactie KW

Op zondag 13 september 2020 om 10.30 uur wordt het team van de pastorale eenheid Elisabet officieel aangesteld door de bisschop Lode Aerts tijdens de eucharistieviering in de Sint-Amanduskerk, op de Markt Meulebeke.

Het team bestaat uit priester Rudi De Smedt, Martine D’Haene, Colette Van Hessche, Marie-Christine Vergote en Tom Verstraete. Priester Rudi De Smedt : “De vier parochies van Meulebeke vormen niet langer een Federatie, maar zijn nu voortaan een nieuwe parochie onder de noemer Elisabet. De parochie bestaat uit 4 kerken voor de liturgie, dit tot 2025.

Als naam voor de parochie kozen we voor Elisabet. Het geloof en het vertrouwen van Maria en Elisabet liggen aan de wieg van ons geloof. We kunnen spreken van een echte warme ‘ontmoeting’. Vervuld van ‘vreugde’ om het nieuwe leven in hun schoot komen ze bewogen in beweging. Ze zijn eveneens heel ‘gastvrij’ naar elkaar en naar God toe. Twee vrouwen, twee generaties, die het nieuwe leven in zich dragen en zich vol zorg en dienstbaarheid voor elkaar zullen inzetten. Een nieuwe naam en een nieuwe aanpak vraagt ook om een fris logo. Dries Desseyn ontfermde zich over deze opdracht.”

Dries Desseyn: “Het beeldmerk bestaat uit 4 bogen die symbool staan voor de 4 geloofsgemeenschappen van de nieuwe pastorale eenheid. Ze verwijzen eveneens naar de kerntaken : liturgie, solidariteit, catechese en communicatie. Deze komen samen in één pastorale eenheid en samen vormen ze een kruisteken. Door twee bollen toe te voegen, worden de bogen plots ook twee personen in een enthousiaste ‘ontmoeting’ (symbool voor Maria en Elisabet). Dankzij de open armen straalt het beeld ook ‘vreugde’ en ‘gastvrijheid’ uit. De verscheidenheid aan kleuren in het beeldmerk staan voor de rijke verscheidenheid binnen onze geloofsgemeenschap. Rood, groen, paars en oudroze zijn 4 liturgische kleuren. Het wit van het kruis in het midden is de kleur van feest. Dit alles samen vormt één dynamisch geheel voor een pastorale eenheid die klaar is voor de toekomst.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.