De Panne zamelt sokken in voor Warmste Week

In deze box kun je jouw sokken doneren.©Myriam Van den Putte
In deze box kun je jouw sokken doneren.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het lokaal bestuur De Panne roept op om sokken te doneren. Met deze actie wil men er letterlijk een warme winter van maken voor De Warmste Week en de ‘Ik geef een sok’-campagne van de Hero on Socks Foundation vzw steunen.

De Panne heeft een grote inzameldoos gemaakt om nieuwe of bijna nieuwe sokken te verzamelen. Deze kleurrijke doos staat aan het gemeentehuis in De Panne. Daarin kan iedereen sokken deponeren die dan worden geschonken aan de Hero on Socks Foundation.

Waarom sokken, vraag je je wellicht af? Doordat mensen hun sokken dragen tot ze kapotgaan, zijn sokken eigenlijk het minst gedoneerde kledingstuk. Nochtans is dit wel het meest gevraagde item van daklozencentra. Wie dakloos is, wandelt meer dan de gemiddelde persoon en heeft niet de luxe om elke dag verse kousen aan te trekken. Bovendien worden sokken ook vaak van de voeten gestolen.

Vergeten sokken

Naast de grote box voor alle gulle schenkers zijn er ook kleinere dozen voorzien op diverse locaties. Deze zijn bedoeld voor de medewerkers van het lokaal bestuur. Ook zij worden opgeroepen om zoveel mogelijk sokken te doneren en zo daklozen alvast warme voeten te bezorgen deze winter.

Wie vergeten sokken in de lade heeft of het zoveelste exemplaar cadeau heeft gekregen en in regio De Panne woont, kan zijn/haar steentje – of een paar warme sokken in dit geval – bijdragen aan dit initiatief van de Warmste Week en ze in de verzamelbox deponeren aan het gemeentehuis (Zeelaan 21, De Panne).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier