De Panne verschuift uitverkochte champagnewandeling naar juni 2021

Schepen Cindy Verbrugge. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De champagnewandeling is sinds de start een echte seizoenstopper in De Panne. Daarom breidde Toerisme De Panne de zevende editie ‘Champagne, in de duinen en op het strand!’ uit tot een driedaags evenement op 12, 13 en 14 juni.

Helaas valt door de coronaveiligheidsmaatregelen deze 8 km lange culinaire champagnetocht langs mooie stukken natuur, architecturale pareltjes en het strand van De Panne in het water.

“Uiteraard laat de organisatie de ingeschrevenen niet in de kou staan”, zegt Cindy Verbrugge, schepen van Toerisme. “Zij kunnen kiezen voor integrale terugbetaling of hun tickets omruilen voor de editie van volgend jaar. Toerisme De Panne kijkt alvast uit naar de editie van volgend jaar, die hopelijk even snel uitverkocht zal zijn als dit jaar (weekenddagen). Het college van burgemeester en schepenen staat volledig achter het standpunt en de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. Omdat we de voorschriften van hygiëne en social distancing niet kunnen garanderen op een activiteit zoals deze waar vele mensen samenkomen op één plaats, hebben we beslist de champagnewandeling dit jaar af te gelasten en te verplaatsen naar 11, 12 en 13 juni 2021. Iedereen die zich had ingeschreven, werd ondertussen persoonlijk verwittigd, via e-mail. Deelnemers kunnen hun tickets overzetten naar hetzelfde moment in 2021 (bijvoorbeeld: wie een ticket had voor zaterdag 13 juni 2020 om 11.30 uur verplaatst dit naar zaterdag 12 juni 2021 om 11.30 uur) ofwel worden de tickets integraal terugbetaald. We hebben alle deelnemers gevraagd te reageren vóór 31 mei.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.