De Panne roept alle inwoners op om samen de stad in de lichtjes te zetten

Ondanks de ‘bijzondere’ tijden zal het lokaal bestuur De Panne straks zijn beste beentje voorzetten om de kustgemeente te laten baden in een warme, sfeervolle kerstverlichting. De dienst Toerisme organiseert daarbovenop een leuk initiatief om de straten van De Panne nog extra in de lichtjes te zetten met de wedstrijd ‘Sfeervolle winterverlichting’ en een bijhorende wandeling.

Nog meer dan andere jaren zal De Panne helemaal in het licht baden. © MVQ

Het lokaal bestuur is ervan overtuigd dat we met zijn allen zelf kunnen zorgen voor het nodige licht, letterlijk dan! De ontelbare lampjes, zowel van het lokaal bestuur als van de plaatselijke ondernemers, zorgen er traditiegetrouw voor dat eindejaarsperiode altijd gezellig kan worden ingezet, steeds creatief en vernieuwend! Maar ook inwoners kunnen dit jaar hun steentje bijdragen!

Wedstrijd ‘sfeervolle winterverlichting’

Kerst- en winterlichtjes zorgen in deze periode van het jaar voor een stevige portie sfeer! Om die reden organiseert de dienst Toerisme van De Panne voor het eerst de wedstrijd ‘Sfeervolle winterverlichting’. Handelaars en inwoners worden gestimuleerd om hun handelszaak of woning te versieren met ‘winterlicht’. Jeuken de handen reeds om huis, handelszaak, tuin, balkon of voorgevel extra te versieren met lichtjes? Schrijf je dan nu in! Iedere deelnemer ontvangt bovendien in januari een cadeaucheque als dank voor de extra inzet. Hoewel deelnemen ‘geestig’ is, zorgt in de prijzen vallen vaak voor nog plezantere kriebels. Deze eer is weggelegd voor de drie mooist versierde particuliere woningen en handelspanden. Het volledige reglement met inschrijvingsformulier en de flyer is te vinden op www.depanne.be/winterverlichting.

Bram Degrieck, burgemeester De Panne: “We geven dus een extra duwtje om onze straten te laten baden in het kerstlicht. Meer dan ooit snakken we met z’n allen naar gezelligheid. Met de wedstrijd roepen we onze inwoners op om creatief te zijn. En, een persoonlijke hint: ‘less is more’ of ‘overdaad schaadt’ zijn twee spreekwoorden die hier, voor één keer, niet passen. Onze inwoners mogen zich eens goed laten gaan!”

Winterlichtwandeling

Het parcours van de ‘winterlichtwandeling’ loopt langs de deelnemers aan de wedstrijd en de tal van verlichte locaties. Genieten van de wandeling kan van 14 december tot en met 6 januari, telkens tussen valavond en 22 uur. De kerststallentocht van de Gezinsbond, afdeling Adinkerke, mag dit jaar helaas niet plaatsvinden. Om toch te kunnen genieten van deze kerststalletjes (+/- 8), worden deze opgenomen in de wandelroute. Aan de hand van het plannetje, te vinden op de website, kunnen wandelaars op een veilige, hartverwarmende manier genieten van de gezelligheid van de winterperiode. Deze zijn ook beschikbaar bij de dienst Toerisme. Nadien kan je je favoriet naar de top stemmen via de QR code op de flyer of via www.depanne.be/winterverlichting. Ook de bubbelrun van de dienst Sport zal dit parcours volgen. Later volgt hier nog meer info over.

Actuele info en richtlijnen zijn te vinden op www.safeatdepanne.be. Check zeker deze site vooraleer naar De Panne te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.