De Panne legt regenboogzebrapad aan als symbool tegen holebi- en transfobie

© gemeente De Panne
© gemeente De Panne
Redactie KW

Op 17 mei is er de jaarlijkse IDAHOT-dag, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Ook De Panne engageert zich hiervoor met een regenboogvlag en -zebrapad.

Met IDAHOT wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Wereldwijd doen heel wat steden en gemeenten hieraan mee, zo ook De Panne.

Tegen homofobie

Van 10 tot 21 mei wappert de regenboogvlag aan het gemeentehuis. De regenboog is immers al lang het symbool van de holebi- en transgendergemeenschap. Zo wordt er aandacht gevraagd voor het probleem van holebifobie en toont het lokaal bestuur De Panne zich solidair in de strijd hiertegen. Ook het gemeentehuis wordt in die periode verlicht met de regenboogkleuren.

Zebrapad

In het centrum van De Panne, vlak voor het gemeentehuis, werd een zebrapad omgevormd tot een regenboogzebrapad. Daarmee wil het lokaal bestuur tonen dat iedereen welkom is in De Panne, ongeacht zijn/haar/hun seksuele geaardheid.

Bram Degrieck, burgemeester: “Op voordracht van raadslid Bruno Dequeecker werd een regenboogzebrapad aangelegd, net voor het gemeentehuis. Dit zebrapad betekent veel meer dan een kleurrijk pad waarover je de straat oversteekt. Het staat symbool voor onze gemeenschap, waar elkeen welkom is en waar elkeen zich thuis voelt, ongeacht de M/V/X op je identiteitskaart. De plaats, net voor het gemeentehuis symboliseert dan ook het belang dat het lokaal bestuur hecht aan deze boodschap.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.