De Panne, Koksijde en Nieuwpoort voorzien alle inwoners van gratis mondmaskers

De drie burgemeesters met v.l.n.r. Marc Vanden Bussche, Bram Degrieck en Geert Vanden Broucke. © foto MVQ
Redactie KW

De drie Westkustgemeenten Nieuwpoort, Koksijde en De Panne werken tijdens deze coronacrisis al de hele tijd nauw samen. Ze besloten vandaag om gratis mondmaskers te voorzien voor hun inwoners. Koksijde bestelt er 30.000, De Panne 15.000 en Nieuwpoort klokt af op 25.000. Alle mondmaskers worden via Think Pink besteld.

Borstkankerorganisatie Think Pink Europe zal deze mondmaskers maken en verdelen, samen met 22 organisaties verspreid over Europa, dit om vooral kwetsbare groepen zoals ouderen en kankerpatiënten te helpen beschermen. Deze maskers kan je tot 50 keer hergebruiken. Ze zijn dus ook milieuvriendelijk. De opbrengst van deze verkoop gaat voor 80 procent naar concrete projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde: “In de crisiscel beslisten we deze voormiddag al om op het voorstel van Think Pink in te gaan. Met deze bestelling slaan we twee vliegen in één klap. We zorgen ervoor dat onze inwoners zich preventief kunnen beschermen én we steunen het goede doel. Als Think Pinkgemeente – met Hilde Werbrouck als ambassadeur en inwoner – vinden we het een eer om met hen samen te werken rond dit project.”

“We zitten in de Westkustgemeenten op dezelfde golflengte, dat zorgt voor een uniforme en daadkrachtige aanpak” – Bram Degrieck, burgemeester De Panne

“Door deze aankoop getuigen we van verantwoordelijkheid tegenover onze inwoners, het zit er immers hoogstwaarschijnlijk aan te komen dat mondmaskers dagelijkse kost zullen worden in ons straatbeeld”, aldus burgemeester Bram Degrieck van De Panne. “Door de mondmaskers via Think Pink te bestellen, steunen we tegelijk het goede doel. De burgemeesters van de Westkustgemeenten zitten nagenoeg al de hele coronaperiode op dezelfde golflengte. Dat zorgt voor een uniforme en daadkrachtige aanpak en snelle beslissingsprocessen. Zo kunnen we snel en gefundeerd schakelen.”

“We willen onze burgers maximaal beschermen zodat ons stadsleven snel en veilig kan hervatten”, meldt burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort tot slot. “Het voelt goed dat buurgemeenten een gelijkaardige visie hebben en dat we op deze manier samen kunnen werken. Wanneer en hoe de mondmaskers bedeeld zullen worden, wordt nog in een plan gegoten en dat zal dan meegedeeld worden aan de Nieuwpoortenaars.”

De levering van de mondmaskers wordt verwacht binnen een tweetal weken. De verdeling ervan wordt nog verder uitgewerkt. (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier