https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Panne heeft haar zomerdokters gevonden: “Met 10 tijdelijke huisartsen kunnen we het tekort in juli en augustus opvangen”

© (Foto GUS)
© (Foto GUS)
Redactie KW

Deze maand lanceerde De Panne zijn oproep om een zomerdokter te vinden voor juli en augustus. In de kustgemeente zijn er amper 5 huisartsen en dat is te weinig wanneer ook nog eens de toeristenstroom op gang komt. Vandaag zijn er liefst 10 tijdelijke zomerdokters gevonden.

De slogan ‘Patiënten genezen met je voeten in het zand? Gezocht: zomerdokter’ heeft zijn doel niet gemist. “We hebben inderdaad vrij snel tien kandidaten gevonden”, geeft burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) toe. “We hebben er nu genoeg voor de hele zomer. De dokters kunnen werken in een leegstaand kabinet in de Meeuwenlaan 61. De selectie van de kandidaten gebeurde door onze eigen huisartsen. Maandag zullen we ze officieel aanstellen. Je weet nooit dat één van die mensen zo graag in De Panne werkt dat hij of zij zich na de zomer definitief in onze gemeente settelt. We hebben in elk geval onze nood aan huisartsen duidelijk gemaakt.”

Hoe het komt dat de oproep zoveel bijval kende? Er stond heel wat tegenover om toekomstige zomerdokters te lokken. Het kabinet ligt op amper 200 meter van het strand. Met hun gezin mogen ze gratis logeren in een vakantiewoning tijdens de werkperiode. Daarenboven krijgt de tijdelijke arts een strandcabine, elektrische fiets, een initiatie zeilwagenrijden, een bezoek aan Plopsaland en een partijtje tennis of padel. Zo’n verblijfspakket heeft zijn effect blijkbaar niet gemist. (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten