De Panne annuleert alle activiteiten van 26 oktober tot en met 8 november

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Bram Degrieck, burgemeester van De Panne laat weten dat er is beslist om zowel de eigen activiteiten als de activiteiten van verenigingen en andere organisatoren in de infrastructuur van het lokaal bestuur op te schorten van 26 oktober tot en met de herfstvakantie. Door het stijgende aantal coronabesmettingen, ook in deze regio, wil het lokaal bestuur preventief ingrijpen.

“De stijging van het aantal coronabesmettingen in onze gemeente en streek, de signalen uit het verenigingsleven en het onderwijs liggen aan de basis van deze moeilijke beslissing”, verklaart de burgemeester. “Concreet worden alle activiteiten en evenementen in de periode van 26 oktober 2020 (vanaf 00.00u) tot en met 8 november (23.59u) geannuleerd. Dit geldt zowel voor activiteiten georganiseerd door de eigen diensten maar ook voor alle verenigingen (eventueel in samenwerking met de diensten) die iets organiseren in de infrastructuur van het lokaal bestuur (clubhuizen, De Boare, sportzaal…). De geplande activiteiten tot en met zondag 25 oktober kunnen nog plaatsvinden.” Het lokaal bestuur benadrukt wel de nood aan verhoogde waakzaamheid en drukt iedereen nog eens op het hart om alle coronamaatregelen te volgen. Alle verenigingen en organisatoren werden hierover rechtstreeks gecontacteerd. Daarnaast roept het lokaal bestuur de verenigingen op om al hun activiteiten stil te leggen tot na de herfstvakantie (8 november). Dus ook deze buiten de infrastructuur van het lokaal bestuur.

Deze maatregelen worden geëvalueerd op 5 november 2020. De lokale coronacrisiscel zal dan een advies formuleren voor de komende periode. Tijdens de eerste maanden van de coronacrisis werden de infolijn 058 42 97 38 en mailbox ‘vragenvanburgers@depanne.be’ in het leven geroepen. Iedereen met vragen rond het coronavirus en alle maatregelen in De Panne werd er vlot en correct geholpen. Deze infokanalen zijn momenteel nog steeds actief, elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier