De Panne annuleert alle activiteiten tot en met 22 november

Eerder besliste het Lokaal Bestuur van De Panne om alle activiteiten in de gemeentelijke infrastructuur te annuleren tot en met 8 november. Op het extra college van 5 november is er beslist om dit te verlengen tot en met 22 november. Het verenigingsleven wordt opnieuw opgeroepen om ook de andere activiteiten te staken tot dan.

Het gemeentehuis van De Panne. © MVP

Door de verslechterde situatie die uitgesproken werd in het Overlegcomité van 28 oktober 2020, heeft het lokaal bestuur beslist om de maatregel om alle activiteiten te annuleren te verlengen tot en met 22 november. Daarnaast doet het lokaal bestuur nogmaals een beroep op de verenigingen zelf. Ze roept op om ook de activiteiten die niet doorgaan in gemeentelijke gebouwen, af te gelasten.

Burgemeester Bram Degrieck: “Ik reken op de verantwoordelijkheidszin van het verenigingsleven. Er geldt een uitzondering voor het faciliteren van individueel sporten, zoals voor toegang tot de infrastructuur om sportmateriaal op te halen en om kleine onderhoudswerken uit te voeren aan lokalen of terreinen. Hierbij geldt dat er nooit meer dan 1 persoon tegelijk zich in de infrastructuur mag bevinden en dat de algemene veiligheidsmaatregelen nageleefd moeten worden. Als de huidige, licht dalende trend zich zo verder zet, zal de bovenstaande maatregel ophouden op 23 november en wordt er volledig teruggevallen op federale, Vlaamse en provinciale maatregelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.