https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De padelhype voorbij? In Mandelregio zijn er plannen voor 62 nieuwe velden

Steve Schrauwens (links, Vision 21) en Kurt Deklerck (Adirack) in de indoorpadelhal in de Liebeekstraat die straks in gebruik wordt genomen. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Momenteel is men in Roeselare de eerste indoorpadel aan het inspelen. De komende maanden en jaren zijn er in onze regio maar liefst 62 nieuwe velden ingepland. Op dit moment tellen de 16 gemeenten samen ‘slechts’ 25 velden.

Dit artikel maakt deel uit van het dossier ‘Padel in de Mandelstreek’. Lees het dossier hier

Steve Schrauwen (Vision 21) en Kurt Deklerck (Adirack) sloegen de handen in elkaar om in de regio de eerste indoorpadel uit de grond te stampen. In een loods in de Liebeekstraat zijn momenteel al vier terreinen in een testfase in gebruik genomen. Bedoeling is dat er later nog twee extra terreinen komen. Het gebruik van de terreinen is volledig geautomatiseerd.

Vision 21 was er in 2016 als een van de eersten bij om padel in de regio te introduceren. “De start verliep wat aarzelend. De mensen waren bij ons gewend om in hun eentje te komen fitnessen of per twee te komen squashen. En plots moesten ze met vier zijn om te padellen. Maar we richtten al snel WhatsApp-groepjes op, zodat de spelers zo konden afspreken. En corona heeft de sport nog een extra boost gegeven. Nu zakt dat opnieuw wat. De voetballers zijn weer aan het trainen en in de weekends heeft iedereen nu ook meer afspraken in het sociale leven”, doet Steve Schrauwen uit de doeken.

Goede ligging

Twee jaar geleden werden nog drie extra terreinen aangelegd in de Vierwegstraat, waardoor het totaal op zeven outdoor terreinen kwam te staan. Samen met Kurt Deklerck broedde Steve op het plan om indoorpadel aan te bieden. “Steve heeft de club en het idee, ik heb de sleutels van het gebouw”, omschrijft Kurt, zaakvoerder van Adirack, het. “Vroeger werd dit gebouw hier gebruikt voor onder meer stockage, maar dat hebben we nu gecentraliseerd op het moederbedrijf. Dus kwam hier de ruimte vrij. Een stuk van het gebouw is nog verhuurd, maar eens die overeenkomst afloopt, willen we nog twee extra velden aanleggen. Groot voordeel is dat de dakspanten van het gebouw zich 12,5 meter boven de vloer bevinden. Je hebt dus hoogte genoeg, want in padel wordt er ook vaak gelobt.”

De betere padel-spelers spelen graag indoor, er is dan geen invloed van de weersomstandigheden

Indoorpadel by Vision 21 @ Adirack beschikt nu over vier terreinen. “Het gebouw is zichtbaar van langs de Brugsesteenweg, maar de ingang gebeurt langs de Liebeekstraat 15. We beschikken hier over een ruime parking. Voordeel is ook de centrale ligging in de regio en de goede bereikbaarheid.”

Straks ook een bar

Het toegangssysteem is ook volledig geautomatiseerd. “Reserveren kun je via Tennis Vlaanderen. Wie een terrein geboekt heeft, ontvangt een code waarmee je de deur kan openen. De lichten schieten aan vlak voor je begint te spelen tot tien minuten na het einde van je sessie. Je kan hier ook raketten huren en zelfs kopen.”

De terreinen kunnen los gehuurd worden. “In de daluren betaal je 36 euro voor een sessie van anderhalf uur met vier personen, in de piekuren is dat 48 euro. Maar op vraag van de klanten hebben we ook een ander systeem uitgedokterd. Je kan ook voor een vol jaar een bepaald uur inboeken. Wie er dan komt spelen, maakt voor ons niet uit. In totaal hebben we zo al 25 jaarabonnementen verkocht.”

Steve Schrauwen weet dat de betere padellers ook liefst binnen spelen. “Straks zullen de weersomstandigheden veranderen en is het binnen aangenamer. Maar goede spelers hebben het liefst geen zon in de ogen, geen wind die het traject van de bal beïnvloedt… Dus maken we ons sterk dat ook bij goed weer de verhuur hier wel los zal lopen.”

In die mate zelfs dat Vision 21 van plan is om een bar te installeren. “We willen het gebouw nog wat opsmukken en het gezellig maken. We zullen hier ook een personeelslid ‘s avonds de bar laten bemannen. We zullen aan het aantal reservaties weten hoeveel volk er aanwezig is. Bovendien hangen hier ook camera’s en kunnen we zo de drukte monitoren”, gaat Steve verder.

Ook Kurt Deklerck heeft de smaak van het padel goed te pakken. “Ik speel samen met wat vrienden. We zijn elkaar waard. Ik heb zelf wat lessen gevolgd en zo zie je dat je toch vooruitgang maakt. Ik ben alvast fan van de sport. Op 26 november zullen we met de bedrijven van Beveren Noord hier een dag spelen. Ieder bedrijf vaardigt twee spelers af en die nemen het tegen elkaar op. En er is ook al een studentenvereniging die het voor een dag afgehuurd heeft. Je moet nooit vrezen dat de weersomstandigheden zullen tegen zitten. Hier kan altijd gespeeld worden”, benadrukt Kurt nog eens de grote troef van indoorpadel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.