De overheid wil weten hoe u omgaat met de coronacrisis

Een animator testte positief op het coronavirus. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, lanceert vandaag een online vragenlijst voor het grote publiek om te weten te komen hoe de bevolking omgaat met de coronacrisis.

Met de COVID19-gezondheidsenquête wil Sciensano meer te weten komen over de impact van de coronacrisis op onze gezondheid, ons gebruik van gezondheidsdiensten en onze leefgewoonten. Iedereen die zestien jaar of ouder is én in België woont, mag de vragenlijst invullen. Dit duurt normaal gezien slechts vijftien minuten. Het onderzoek is bedoeld om de politici te informeren. “Zij moeten zich bewust zijn van de impact van de coronacrisis op de gezondheid van de Belgen. Bovendien is het belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de manier waarop de bevolking omgaat met de veelheid aan informatie: In hoeverre heeft de bevolking vertrouwen in de overheid? Via welke bronnen krijgt de bevolking informatie over de situatie? Leeft de bevolking de hygiëne- en quarantainemaatregelen na?”, klinkt het bij Sciensano.

De vragenlijst vind je hier: https://surveys-covid19.sciensano.be/index.php/566999?lang=nl

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten