De Oude Brouwerij is nu de thuisbasis van Donald Muylle in Roeselare

Het appartementsblok waar vroeger café De Oude Brouwerij was. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Waar tot enkele jaren geleden café De Oude Brouwerij stond, verrijst er nu een mooi appartementsgebouw op de hoek van de Uilstraat en de Noordstraat. Het volkscafé maakte plaats voor flats in het centrum van Roeselare.

Café De Oude Brouwerij was een begrip in Roeselare. Het was het lokaal van de Roeselaarse atletiekclub AVR en ook gedurende 34 jaar het lokaal van duivenlokaal Elk het Zijne. De Oude Brouwerij was één van de oudste cafés van het centrum. Het werd gebombardeerd in 1918 en in 1920 heropgebouwd.

Deuren sluiten in 2014

Migrid Verhaeghe was het gezicht van het café De Oude Brouwerij. Toen ze vijftien was, opende vader Eugène Verhaeghe een café en vanaf de eerste dag hielp Migrid mee. Na twee jaar kwamen vader en dochter naar het café op de hoek van de Uilstraat en de Noordstraat en Migrid is er gebleven tot het café in 2014 de deuren sloot. Ze heeft ook een hele tijd in het café gewoond en haar vier kinderen zijn er ook geboren en opgegroeid. Het was precies op haar 67ste verjaardag dat Migrid het afscheidsfeest van het café gaf.

Flats en woningen

Migrid steekt nog regelmatig een handje toe in café In Den Trap van haar zoon Gerdi Vermeulen op het Stationsplein. De Oude Brouwerij werd afgebroken en Donald Muylle liet op de site een appartementsgebouw optrekken met negen flats en een penthouse. In laatstgenoemde gaat de meest beroemde keukenbouwer van België wonen met zijn echtgenote. In de Uilstraat sluiten zes woningen aan op de flats. (Peter Soete)

Café De Oude Brouwerij; een echt volkscafé in het centrum van Roeselare. (foto SB)
Café De Oude Brouwerij; een echt volkscafé in het centrum van Roeselare. (foto SB)© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier