De Oostendse fietstaxi voor minder mobiele mensen is terug van weggeweest

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De fietstaxi voor minder mobiele of mensen met een beperking is terug van weggeweest. Vanaf 1 juni kan je de fietstaxi reserveren voor korte verplaatsingen binnen het centrum van Oostende. “Het helpt mensen onder de mensen te komen”, zegt bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD).

Stel je voor: je wandelt het Oostendse station uit en een fietstaxi staat je daar op te wachten om je naar het strand of het stadscentrum te brengen. In Oostende kan het voor mensen die minder mobiel zijn of voor mensen met een beperking. De fietstaxi is bovendien volledig gratis.

Mentale welzijn

“Onder de mensen komen is zo belangrijk voor ons mentale welzijn, dat hebben we het afgelopen jaar meer dan ooit gemerkt”, zegt schepen Bhatti. “Een ritje van en naar het strand of het stadscentrum in combinatie met een deugddoend babbeltje met de chauffeur haalt je even uit de dagelijkse routine.”

In juni en september is de fietstaxi telkens te reserveren tijdens het weekend van 10 uur tot 18 uur. In juli en augustus kan dat dan weer elke dag. “Het werkgebied van de fietstaxi ligt tussen het centrum tot het Petit Paris en tot het strand van Mariakerke. Tussen de ritten door vat de fietstaxi post op het Stationsplein. Minder mobiele mensen die tot aan de taxistandplaats moeten honderd meter verder kunnen zonder reservatie beroep doen op de fietstaxi”, aldus de schepen.

De fietstaxi reserveren kan elke werkdag tijdens de kantooruren op het nummer 0479 61 03 10.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier