Dé oldtimerrit van Tielt is terug

De markt zal zondag ingepalmd worden door zo’n 75 oldtimers. (foto WME) © Wouter Meeus
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Op 5 september gaat met Tielt Classics Tour dé oldtimerrit van Tielt van start. Na een jaartje uitstel kunnen Koen Biebuyck en Claude Taelman weer uitkijken naar hún evenement. Beide mannen, met een hart voor oldtimers richtten het initiatief op in 2016. “Het is een gezellige rit vol rijplezier doorheen het pittoreske West-Vlaanderen.”

De tocht met de oldtimers telt zo’n 125 kilometer en passeert langs tal van bezienswaardigheden en sfeervolle stops.

“Het is een bolletje pijltje rit, welbekend onder oldtimerfanaten. De bestuurders zoeken aan de hand van een roadmap zelf de weg”, zegt Claude. De rit is toegankelijk voor alle wagens die dateren van voor 1991. Ze moeten dus ouder zijn dan 30 jaar. “Het is echt een succes, zo’n 75 wagens zullen deelnemen.”

Tentoonstelling op Markt

Claude liet in 2015 zijn oldtimer volledig restaureren bij Koen die een garage heeft in Tielt. Na enkele oldtimerritten te hebben meegereden, kriebelde het om zelf iets gelijkaardigs te organiseren. “Die dag is pure ambiance met mensen die dezelfde passie delen”, vertelt Claude.

Vanaf 8.30 uur verzamelen de klassieke wagens bij Carrosserie Biebuyck in de Galgenveldstraat 23. Vanaf daar vertrekken ze om na hun mooie rit te eindigen op de Markt van Tielt. “Daar krijgen bezoekers de kans om de mooie wagens te bewonderen.”

Voor deze editie zijn de plaatsen volledig volgeboekt, maar volgend jaar op de eerste zondag van september zijn ze opnieuw van de partij. “We kiezen er bewust voor om alles kleinschalig te houden, omdat we met vrijwilligers werken. Met de huidige coronamaatregelen wilden we ook onder de 200 personen blijven, zodat we niet met een Covid Safe Ticket moeten werken.” (KV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier