De mooimakers van start langs straten en pleinen

Op grote borden vragen de 'mooimakers' de medewerking om alles mooi te houden. Bij de installatie op de Belgiek: Pieter Boucquet, Els Verhaest, Matthias Vanneste en Koen Delie. © MV
Redactie KW

De intercommunale Imog coacht in enkele gemeenten de acties tegen zwerfvuil en sluikstorten. Donderdagmiddag werd ook in Deerlijk het startschot gegeven.

Koen, Delie: “Wij hebben grote borden gemaakt met foto’s van mooimakers. Hier op de Belgiek werkt de school mee en daarom staan de kinderen op de foto. Wij hebben zeven grote en zeven kleine borden met andere foto’s van de vrijwilligers die aan de actie meewerken.”

Schepen Matthias Vanneste: “Er zijn zestien actieve vrijwilligers en twee scholen die een aantal zelfgekozen straten en/of pleinen voor zijn of haar rekening neemt. Men ruimt elf keer per jaar het achtergelaten zwerfvuil en sluikstort op. Imog ondersteunt de actie en staat ook in voor een startmoment van nieuwe vrijwilligers. Zij krijgen alle materiaal en Imog zorgt voor een verzekering en korte opleiding.”

Koen Delie vertelt dat er in het hele Imoggebied zo’n 450 mooimakers zijn. “Elke dag groeit dit aantal nog aan. Wie interesse heeft kan contact opnemen via 0800 99 827 of duurzaamheid@imog.be.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier