De Molenstappers heeft alternatief voor paradepaardje Wintertocht in Doomkerke

Frans Dehouck is blij dat de Molenstappers een alternatief voor de Wintertocht hebben. © RV
Redactie KW

Ook wandelsportvereniging De Molenstappers kreeg het dit jaar zwaar te verduren door corona en door de recent verstrengde maatregelen werd alles voor 2020 geannuleerd. Maar er is ook goed nieuws.

“Alles uit ons jaarprogramma van 2020 is tot eind dit jaar geannuleerd, met inbegrip van ons paradepaardje, de Wintertocht in Doomkerke, die op 20 december stond gepland”, zegt voorzitter Frans Dehouck. “Maar ter vervanging van de 26ste editie van de Wintertocht gaan we in samenwerking met de sportdienst twee parcoursen uitstippelen met start en aankomst op de parking van kamphuis ‘t Haantje in de Brandstraat. Het zijn tochten van 6 en 12 km, een valabel alternatief voor de Wintertocht, die je al wandelend of joggend kunt afleggen. Deze tochten zijn voor iedereen toegankelijk en er wordt een toilet voorzien in het Disveldpark.

De uitpijling is er vanaf zondag 15 november tot 15 januari 2021. “We hopen op en verwachten een massale opkomst, uiteraard telkens in bubbels van vier”, glundert de voorzitter, die als geen ander moest ervaren tot wat corona in staat is, persoonlijk en voor zijn geliefde club en geesteskind. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier