De Molenaarelst staat eerste weekend van augustus op stelten

Het Molenaarelstbestuur is klaar om iedereen te ontvangen het eerste weekend van augustus. Achteraan v.l.n.r.: Luc Blondeel, Geert Ghesquière, Eddy Blondeel, Stefan Reynaert, Hanna Baelen, Sandrino Gregoire, Delphine Blondeel, Tijs Merchie, Bart Baelen, Vincent Toebaert, Filip Landuyt en Luc Capelle. Zittend v.l.n.r.: Martine Verhaeghe, Hilde Chaerle, Stefaan Vermeulen, Katleen Blondeel, Annelies Swaenepoel. (foto ZB)
Redactie KW

In het weekend van 2, 3 en 4 augustus gaan de wijkfeesten van de Molenaarelst door. Het zijn de oudste wijkfeesten van Zonnebeke en historisch staat vast dat de Marul, zo wordt de wijk op de grens van Zonnebeke en Beselare genoemd, weet wat feesten is.

De feesten worden gedragen door een groep enthousiaste vrijwilligers met als voorzitter Stefaan Vermeulen, secretaris Hilde Chaerle en de medewerkers Annelies Swaenepoel, Bart Baelen, Delphine Blondeel, Eddy Blondeel, Filip Landuyt, Geert Ghesquière, Hanna Baelen, Katleen Blondeel, Luc Blondeel, Luc Cappelle, Martine Verhaeghe, Sandrino Gregoire, Stefan Reynaert, Tijs Merchie en Vincent Toebaert. “Wij proberen elk jaar in het eerste weekend van augustus een programma aan te bieden met voor elk wat wils. Het is altijd leuk om te zien hoeveel families van de wijk, en ook van ver er buiten, zich amuseren. We proberen creatief te zijn door jaarlijks iets nieuws te brengen”, klinkt het bij de groep.

Het is leuk om te zien hoeveel families zich amuseren op onze feesten

Voor de eerste keer gaat op vrijdag 2 augustus de ‘Marultocht’ door, in samenwerking met De Drevestappers. Het is een zomertocht langs autoluwe en onverharde wegen over een licht golvend parcours vanuit Molenaarelst. Er zijn drie combineerbare lussen mogelijk richting kasteeldomein, Polygoonbos en de Keiberg. De afstanden variëren tussen 5 en 21,5 km. Starten kan van 7.30 tot 15 uur in de feesttent. Inschrijving kost 1,50 euro voor niet-leden en 1,10 voor leden. Om 14 uur is er de seniorennamiddag. Voor amper 5 euro kan je genieten van het duo ‘Rudy Beauprez en Kristien’. Ondertussen kunnen lekkerbekken smullen van oliebollen en kan je een kaartje te leggen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hilde Chaerle (0478 94 23 15). Om 19 uur is er de officiële opening en om 20 uur start de eerste Marulse bierproeverij. Op deze avond worden meer dan 20 bieren voorgesteld, met een woordje uitleg en bijpassend knabbeltje.

Danny Fabry jarig

Zaterdag 3 augustus start om 9 uur met een vinkenzetting samen met de Grensvink en van 14 tot 19 uur is er de fotowandelzoektocht. Dat is een eenvoudige gezinsvriendelijke wandelzoektocht (3 km) langs een voor een groot deel autovrij parcours. De deelnameprijs bedraagt 5 euro per persoon. Er is halfweg de tocht een gratis drankje voorzien per deelnamekaart. Om 20 uur is er de muzikale avond met Jan Wuytens en orkest en een jarige Danny Fabry. DJ Derry sluit de avond af. De inkom bedraagt 8 euro, maar voor kinderen onder de 12 jaar is het gratis.

Spelnamiddag

Op de slotdag op zondag is er vanaf 6 uur rommelmarkt met om 11.30 uur een aperitiefconcert met ‘Passe Partout’. Na het aperitiefconcert kan je aanschuiven aan het buffet voor warme beenhesp, frietjes en verse groenten. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen 7,5 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Eddy Blondeel, Beselarestraat 65. Bellen kan op 051 77 02 86 of 0478 65 29 78 en bij alle bestuursleden. De kermis wordt afgesloten met een spelnamiddag en Vlaamse kermis. Er zijn een vijftal kraampjes opgesteld met heel wat leuke spelen. Er is kindergrime en doorlopend bar, frietjes, oliebollen, schietkraam, eendjeskraam en een springkasteel. De Wijkfeesten hebben dus iets voor jong en oud.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier