De meest waanzinnige boomhut staat straks in Oostende

Wie thuis kleine of minder kleine kinderen heeft rondlopen, kent ze ongetwijfeld: de boeken over ‘De Waanzinnige Boomhut’. Fans van de verhalen, en dat zijn er heel wat, kunnen vanaf dit weekend hun hartje ophalen aan onze kust. In Fort Napoleon in Oostende start zaterdag een doe-expo rond de populaire jeugdboekenreeks.

Vanaf zaterdag loopt in Fort Napoleon in Oostende een doe-expo rond de boekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’. © Arne Deboosere

We beginnen dit artikel met een weetje uit eigen huis: de dochter van onze hoofdredacteur is een grote fan van de waanzinnige reeks boeken. Aan wie anders dan Lola Casteleyn (8) konden we dan ook even vragen om ons, leken, in te wijden in de wereld van De Waanzinnige Boomhut?

“Wel, het gaat over twee jongens die in een boomhut wonen: Andy en Terry. En die boomhut is echt cool, hoor. Er is een bowlingbaan, een laboratorium, een schrijfkamer, een aquarium vol mensetende haaien… En elk boek komen er 13 verdiepingen bij. Grappig, hé. Wat kan ik nog vertellen? Terry is niet zo slim. De boeken staan vol leuke tekeningen. Er is een buurvrouw met veel huisdieren. Ze hebben haar kat zelfs eens geel geverfd! Andy en Terry zijn ook eens naar groentjesland geweest. Wist je dat die groenten en fruit heel gemeen waren?” Nee, weet jij dat er binnenkort een expo is in Oostende? “Ja! Daar wil ik graag naar toe. Kan papa daar voor zorgen?” Geen idee, laten we eerst eens bekijken wat daar precies te zien zal zijn…

Slangen en haaien

Best veel, zo blijkt. Op de benedenverdieping van het fort kunnen kinderen hun energie kwijt op een hindernissenparcours. Ze moeten er raadsels oplossen, een Waanzinnig Verhaal schrijven, hun tegenstander proberen te verslaan in een bananengevecht en zich een weg banen tussen slangen en haaien. Met één groot doel: Andy en Terry bevrijden, die door de Verhaalpolitie opgesloten werden in de gevangenis.

De doe-expo in Fort Napoleon is tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag open, ook op feestdagen. Buiten de schoolvakanties is de expo gesloten op maandag. Je kunt er telkens van 10 tot 17 uur terecht, vanaf 1 april – en dat is geen grap – zelfs tot 18 uur. Volwassenen betalen 9 euro, kinderen 7 euro. (TV/BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.