De Mantel sluit jubileumjaar af met indrukwekkende filmavond

© Joke Couvreur
Jos Remaut

Als apotheose van een hele reeks activiteiten rond 20 jaar palliatief netwerk De Mantel, keken honderden genodigden in Cityscoop naar een avant-première van de film ‘Achter De Wolken’, die in februari 2016 in de zalen komt.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme. En het is ook deze actrice met Kortrijkse roots die het meterschap aanvaardde van ’20 jaar De Mantel’. Zelf is ze overigens ook aan de slag als palliatief vrijwilligster. “Vijf jaar geleden, toen mijn echtgenoot (Nand Buyl, red.) ziek werd en overleed, heb ik zelf ondervonden hoe nuttig en nodig palliatieve begeleiding is. Ik was zo onder de indruk van die dame en ik vond dat zo bewonderenswaardig, dat ik dat zelf ook wou doen”, zei Chris eerder hierover in een interview met Krant van West-Vlaanderen.

Het was voor Chris Lomme ook hier in Roeselare dat ze de film waarin ze zo schittert zelf voor het eerst te zien kreeg. “Ik had na zoveel toneelvoorstellingen van ‘Achter De Wolken’ toch wel wat gemengde gevoelens en had me afgevraagd welke meerwaarde de film nog zou kunnen betekenen. Maar nu ben ik echt wel overtuigd. En ik heb genoten van de reacties van het publiek : de mensen lachen op het juiste moment…”

Naast Chris Lomme was ook filmproducent Peter Bouckaert van Eyeworks in de zaal aanwezig, in het gezelschap van regisseur Cecilia Verheyden, die hiermee haar debuut neerzet wat het maken van een langspeelfilm betreft. Ze poseerden graag even mee op de foto met een aantal enthousiaste vrijwilligers van het palliatief netwerk De Mantel. Die genoten duidelijk van deze mooie avond, die hen ongetwijfeld de kracht geeft om ook de komende twintig jaar vol toewijding en engagement door te gaan met hun mooie werk.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier