De Mandel vervangt 24 sociale huurwoningen in Rumbeke

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel doet grote inspanningen om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen om moderne en comfortabele huurwoningen aan te bieden. In dit kader vervangt De Mandel in de A. Angillisstraat, Mgr. De Haernestraat en J. Delbaerestraat in totaal 24 sociale huurwoningen.

De huidige woningen in eigendom van De Mandel worden afgebroken en daarna worden nieuwe woningen gebouwd. Twee derde van de huurders kreeg al een andere woning van De Mandel, ook aan de rest van de huurders wordt een andere huurwoning aangeboden.

Daarbij werd gekeken om de eenheid van de wijk te behouden door met een rode/oranje gevelsteen te werken, die aansluit op het kleurenpalet uit de omgeving. Aan de voorgevel bij de voordeur en de dakkapel worden accenten, met aluminium kaders, toegevoegd, waardoor de woningen een strakke hedendaagse identiteit krijgen.

“De bestaande oriëntatie van de meeste percelen, is niet ideaal, waardoor de architect doorzonwoningen tekent om vanaf 2 zijden licht binnen te trekken in de woning, zowel langs de straatkant als de private tuin. Door de woningen niet te hoog te bouwen, kan de zon de tuin bereiken. Waar mogelijk zullen de woningen anders ingepland worden, zodat de groenzone voor de woning meer kwaliteit heeft en de wijk een groen karakter zal krijgen”, verduidelijkt Hilde Smits van De Mandel.

Elke woning beschikt over een eigen tuin en een fietsenberging in de onmiddellijke nabijheid van de woning. In totaal worden 7 carports gebouwd.

De 24 nieuwe huurwoningen hebben allen twee slaapkamers, voor de huisvesting van drie personen. Eind dit jaar of begin volgend jaar zullen de bouwwerken van deze 24 nieuwe energiezuinige huurwoningen starten. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen subsidieert de heraanleg van de groenzones.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.