https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Mandel sloopt en bouwt 12 nieuwe sociale woningen in Oostvleteren

Deze huizen zullen gesloopt worden en dat zorgt voor nogal wat onbegrip bij sommige inwoners van Vleteren. © RV
Redactie KW

In de Hendrik Deberghstraat in Oostvleteren worden 12 oude huurwoningen van sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel gesloopt om er 12 nieuwe te bouwen. Dit kadert in het plan van De Mandel om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen.

“De Mandel doet grote inspanningen om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen om moderne en comfortabele huurwoningen aan te bieden. In dit kader zal De Mandel in Oostvleteren 12 oude huurwoningen slopen en 12 woningen bouwen: 9 met twee slaapkamers en 3 met drie slaapkamers“, zegt Hilde Smits, diensthoofd bouwprojecten van sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel.

“Er komen 3 blokken met 3 woningen van 2 slaapkamers, die parallel aan elkaar liggen. Daarnaast worden nog drie grotere woningen gebouwd met 3 slaapkamers. De architect voor deze vervangingsbouw is Peter Seys. De straat wordt ook volledig vernieuwd met aanleg van gescheiden riolering.”

De garages blijven, maar worden wel gerenoveerd. Studiebureau Verhaeghe maakte hiervoor een ontwerp. De Mandel zorgt voor een andere huurwoning voor de huurders. De huur- en koopwoningen in de nabijgelegen verkaveling tussen de Woestenstraat en Deberghstraat zijn bijna klaar.”

Zo zullen de nieuwe woningen eruitzien.
Zo zullen de nieuwe woningen eruitzien.© gf

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.