De Mandel bouwt zestien nieuwe sociale huurwoningen in de Koerswijk in Rumbeke

(gf)
Redactie KW

In de Koerswijk, een verkaveling langs de Rumbeekse Odiel Defraeyestraat en de Oude Oekensestraat, bouwt De Mandel zestien nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen.

Het Roeselaarse architectenbureau B2Ai tekende een modern ontwerp, dat zich perfect integreert in de omgeving. “De nieuwe woningen bieden een duidelijke meerwaarde”, zegt Stefanie Vandenabeele, directeur van de Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel. “Er werd veel belang gehecht aan de oriëntatie van de woningen, waardoor de toekomstige huurders optimaal zullen kunnen genieten van het natuurlijke licht en het uitzicht op het naastgelegen park. Het geheel bestaat uit vier huurwoningen voor vijf personen met drie slaapkamers, en twaalf stapelwoningen met telkens twee slaapkamers voor de huisvesting van drie personen.”

Om de identiteit van elke woning extra in de verf te zetten, werkt B2Ai met drie types bakstenen. “De woningen zijn uitermate energiezuinig en hebben bovendien zonnepanelen op het zuidgerichte dak.

Parkeerplaatsen

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in een parkeerhaven op de hoek van de Odiel Defraeyestraat en de Oude Oekensestraat. Die wordt een combinatie van carports en staanplaatsen met daarbovenop twee gemeenschappelijke, ruime fietsbergingen vlak bij de woningen.

Het openbaar domein wordt ontworpen door het Roeselaarse studiebureau Stiel en gesubsidieerd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. (KK)

Info: info@demandel.be – 051 23 35 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier