De Loods koopt 23 nieuwe laptops voor kwetsbare kinderen

Kwetsbare kinderen kunnen dankzij de nieuwe laptops hun schoolopdrachten maken. © EG
Redactie KW

De Loods vzw uit Heuvelland heeft dankzij de Koning Boudewijnstichting en partners serviceclub Rotary Poperinge en computerfirma CCAPS uit Westrozebeke 23 nieuwe laptops kunnen kopen voor jongeren die de vzw begeleidt.

“Als organisatie in de jeugdzorg in Heuvelland werden wij al vele jaren geconfronteerd met de digitale kloof die steeds nadrukkelijker dreigde voor kinderen en jongeren in de jeugdzorg, maar even goed voor kinderen en jongeren in kwetsbare thuissituaties”, licht Bruno Schelstraete, stafmedewerker vzw De Loods toe.

“De coronacrisis van de afgelopen weken breidde deze digitale kloof echter op korte tijd zeer snel en drastisch uit. Van de meer dan 67 kinderen, jongeren en gezinnen die wij vanuit onze organisatie begeleiden, zijn er amper die over een eigen laptop of computer beschikken, of ze moeten deze met 11 andere kinderen in de leefgroepen delen.”

“Dit maakte dat er een grote en acute achterstand dreigde voor hen op sociaal, maatschappelijk en vooral op schools vlak. Lessen online volgen, taken online maken en indienen, contact hebben met familie en vrienden wanneer men geen bezoek mag ontvangen, het waren allesbehalve vanzelfsprekendheden.”

Koning Boudewijnstichting

Schelstraete vervolgt: “We bleven dan ook niet bij de pakken zitten toen we eind maart een oproep kregen van de koning Boudewijnstichting en het Fonds Dr. Daniël De Coninck tot het indienen van projecten om uitzonderlijke noden tijdens de coronacrisis tegemoet te komen.”

“Met een voorstel om op heel korte termijn kwetsbare kinderen en jongeren te voorzien van de nodige digitale mogelijkheden, dienden we niet alleen een project in bij de Koning Boudewijnstichting maar zochten we, ambitieus als we waren, ook een aantal bijkomende partners.”

“Uiteindelijk werd ons project goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting en vonden we met serviceclub Rotary Poperinge en computerfirma CCAPS uit Westrozebeke twee belangrijke partners.”

Aanloopleren

“Dankzij hen konden wij de afgelopen weken niet minder dan 23 nieuwe laptops aanschaffen en verdelen onder de kinderen en jongeren die door ons begeleid worden. Op die manier konden wij op heel korte termijn kinderen en jongeren uit kwetsbare thuissituaties en bij ons in de leefgroepen alsnog goed voorbereiden op de huidige periode van aanloopleren en digitaal schoollopen.

“Het werd een unieke krachttoer die dankzij de Koning Boudewijnstichting, CCAPS en Rotary Poperinge op een zeer korte termijn gerealiseerd kon worden en die er vooral voor gezorgd heeft dat de ontwikkelingskansen van heel wat kwetsbare kinderen en jongeren in de ruime omgeving van Poperinge gegarandeerd blijven gedurende deze coronacrisis”, besluit de stafmedewerker.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.