De Living steunt ouders en kind in Roeselare

In De Living kunnen ouders en hun kinderen vanaf begin mei terecht voor unieke kind-ouderactiviteiten. Deze publiek-private samenwerking biedt niet alleen kinderen optimale kansen op ontplooiing, maar probeert ook de ouders sterker te maken.

De initiatiefnemers van De Living Marijke Devoldere, Lore Declercq, Ilse Wittouck, Annemie Segaert, Klaus Vancamelbeke, Evelien Carpentier, Bart Wenes, Laurent Hostekint, Barbara De Poorter en Filiep Bouckenooghe geloven sterk in dit nieuwe project. (Foto Stefaan Beel) © (Foto Stefaan Beel)

Vlaams minister Jo Vandeurzen subsidieert samen met de Koning Boudewijnstichting bijkomende plaatsen voor lokale kinderopvang en kind-ouderwerkingen. In het project KOALA of Kind-Ouderactiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding probeert men niet alleen de kinderen maximale kansen op ontplooiing te bieden, maar wil men ook de ouders nog meer betrekken en begeleiden.

“Voldoende beweging, gezonde voeding, sociaal contact en taalontwikkeling in de eerste levensjaren zijn zeer belangrijk voor kinderen”, vertelt schepen Bart Wenes. “Gezinnen die leven in kansarmoede maken vaak minder gebruik van kinderopvang. Met De Living in de Kokelaarstraat 9 in Roeselare willen we daar verandering in brengen.”

“In De Living zorgen we niet alleen voor een kleinschalige kinderopvang van maximum 18 plaatsen, maar ook voor een uitgebouwde kind- en ouderwerking. In een gezellig aangeklede ruimte naast de opvang kunnen gezinnen met jonge kinderen dagelijks terecht voor een babbel en praktische steun bij de zorg en opvoeding van hun kinderen.”

Vraag en antwoord

“Ook ouders die geen gebruik maken van de kinderopvang kunnen altijd terecht in De Living”, neemt schepen Filiep Bouckenooghe over. “Zij krijgen ook antwoorden op hun vragen en kunnen deelnemen aan activiteiten die ze zelf mee bepalen. De Living focust dus niet enkel op kansarme gezinnen, ieder gezin is er welkom.”

“Ook uniek is het feit dat De Living een samenwerking is van de KIDZ-opvanginitiatieven van het Zorgbedrijf en van de Savannegroep van Klaus Vancamelbeke die drie kinderdagverblijven uitbaat in Roeselare.” (Peter Soete)

info@delivingroeselare.be of 051 80 53 80.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.