"Om het contact met de chauffeur zo veel mogelijk te vermijden, vragen we onze reizigers om vanaf nu achteraan op te stappen", meldt De Lijn. "We vragen de chauffeurs om hun plastieken cabine zo veel mogelijk af te sluiten. Om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen, schakelen we hiervoor onze controleurs in. Zij zullen de reizigers wegwijs maken in de nieuwe regels."

"Daarenboven vragen we de mensen om zo veel als mogelijk met e-tickets en via sms te betalen. Vanaf zaterdag zullen we geen cash meer aanvaarden."

De Lijn wil het contact met de chauffeur zoveel als mogelijk vermijden. (foto JRO)

De Lijn is volop bezig met een affiche te ontwikkelen, die in alle bussen opgehangen zal worden. "Daarop zullen we ook onze eerdere regels - onder meer om voldoende afstand te houden - nog eens herhalen."

"Om het contact met de chauffeur zo veel mogelijk te vermijden, vragen we onze reizigers om vanaf nu achteraan op te stappen", meldt De Lijn. "We vragen de chauffeurs om hun plastieken cabine zo veel mogelijk af te sluiten. Om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen, schakelen we hiervoor onze controleurs in. Zij zullen de reizigers wegwijs maken in de nieuwe regels.""Daarenboven vragen we de mensen om zo veel als mogelijk met e-tickets en via sms te betalen. Vanaf zaterdag zullen we geen cash meer aanvaarden."De Lijn is volop bezig met een affiche te ontwikkelen, die in alle bussen opgehangen zal worden. "Daarop zullen we ook onze eerdere regels - onder meer om voldoende afstand te houden - nog eens herhalen."