De Leie is deze week de Warme Waterweg

Voor de uitvaart om 13.30 uur zat de boot al meteen goed vol. Met veel passagiers maar haast met evenveel fietsen. Zo vol dat zelfs de attractie van de boottocht er niet meer bij kon. © foto SLW
Stefaan Lernout

Sinds zaterdagmiddag vaart de Warmste boot vijfmaal heen en terug van Wevelgem naar Kortrijk. Maximaal 130 personen kunnen de overtocht meemaken.

Voor de uitvaart om 13.30 uur zat de boot al meteen goed vol. Met veel passagiers maar haast met evenveel fietsen. Zo vol dat zelfs de attractie van de boottocht er niet meer bij kon. Het koor Ortier was door de gemeente gecontacteerd om onderweg de muzikale omlijsting te verzorgen, maar werd vriendelijk verzocht om niet op te stappen. Daar het koor met zo’n 30 man was opteerde de kapitein ervoor om ze niet mee te nemen.

Kayak for Life

Het was druk zaterdagmiddag aan de Lauwebrug want aan de overkant van de Leie was er ook vaarplezier. ‘Kayak-for-Life’ had in Lauwe zijn bevoorradingspost geïnstalleerd. Ongeveer honderd kayakers legden de twintig kilometer van Wervik tot Kortrijk af, met een tussenstop aan de Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe. “Kayak-for-Life vindt al verschillende jaren plaats tijdens de warmste week”, zegt Ruven Maerten van de Zwevegemse Kayak-club. Afhankelijk van waar het plaats vindt is er een andere kayakclub die organiseert. Dit jaar zijn wij dat, samen met HKV uit Harelbeke.” Meteen een succes want dit jaar mochten de organisatoren meteen honderd enthousiaste kayakers verwelkomen.

Ongeveer honderd kayakers legden de twintig kilometer van Wervik tot Kortrijk af, met een tussenstop aan de Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe.
Ongeveer honderd kayakers legden de twintig kilometer van Wervik tot Kortrijk af, met een tussenstop aan de Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe.© foto SLW

Watertaxi vaart nog tot kerstavond

De Warmste Boot vaart nog tot kerstavond. Opstappen kan aan de Lauwebrug, aan de kant van Wevelgem, om 11.00, 13.30, 16.00, 18.30 en 20.30 uur. Terugkeren kan ter hoogte van Café Balthazar in Kortrijk, om 12.15, 14.45, 17.15 en 19.30 uur. De boot vaart uit op 21, 22, 23 en 24 december. Op 24 december vertrekt de laatste watertaxi om 16.00 uur in Wevelgem. Weest best op tijd, want het kan gebeuren dat de boot vol zit.

(SLW/ foto-video SLW)

https://www.youtube.com/watch?v=CNT24itsX9w