“De Legotheek is meer dan spelen, het werkt ook therapeutisch”

Sophie Deprez van vzw Toverblokjes opent dit weekend de Legotheek in de Kortrijkse Deelfabriek. Op de foto staat ze samen met haar zoon Simon. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Anzegemse vzw Toverblokjes werd opgericht door een moeder met een enorme liefde voor het bouwblokje: Sophie Deprez, mama van drie kinderen, plusmama van twee kinderen en pleegmama van een jongen van 14 jaar. “Toen ik samen met mijn zoontje, toen 5, een Lego-set aan het bouwen was, merkte ik dat ik er zelf ook rustig van werd”, vertelt ze over het ontstaan. Zaterdag 30 november schakelt ze met een heuse Legotheek in de Deelfabriek in Kortrijk een stevige versnelling hoger.

“Dankzij de Deelfabriek van Stad Kortrijk krijgen we als organisatie de kans om onze mobiele Legotheek een vaste thuisbasis te geven”, vertelt Sophie. “Op die manier kunnen we verder werken aan onze sociale doelstelling waarbij we kwetsbare kinderen kunnen helpen om een leuke bouwnamiddag te beleven.”

Wie wil kan ook Lego-sets meenemen naar huis. Je kan er onder andere abonnementen aanschaffen om een jaar lang producten te ontlenen en thuis zelf op te bouwen. “De inkomsten hiervan worden dan opnieuw geïnvesteerd om andere doelstellingen van onze vzw te kunnen verwezenlijken, zoals het schenken van Lego aan kinderen in het ziekenhuis of het organiseren van speelnamiddagen voor kinderen die in tehuizen verblijven” verduidelijkt initiatiefneemster Sophie Deprez.

De Legotheek is niet zomaar een ruimte vol met overschotten van blokjes want men kan er echte collecties mee uitbouwen. Zo kan men onder andere hun brein breken over de Friends-serie, Angry Birds, City Architecture en heel wat andere bekende en minder beroemde collecties. Wie benieuwd is kan vanaf 30 november en daarna elke woensdag, tussen 13u30 en 16u30 terecht in de Legotheek, Damastweverstraat 1, 8500 Kortrijk. www.facebook.com/legotheek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier