De KWB van Koolskamp organiseert 15de Leeuw van Vlaanderenwandeling

Daniël Verkoei , Luc Devriese en Noël Van De Voorde nodigen iedereen uit om de wandelschoenen aan te trekken. © Foto EH
Redactie KW

Voor de vijftiende keer al organiseert de KWB van Koolskamp de Leeuw van Vlaanderenwandeling in eigen gemeente. De wandeling op zondag 15 januari kadert in het criterium van de KWB wandelingen die in diverse West-Vlaamse afdelingen worden georganiseerd.

Luc Devriese is al vijftien jaar de man achter deze Koolskampse wandeling. Een wandeling die een mooie reputatie heeft, want twee jaar geleden mocht men hier ook de nationale wandeldag organiseren. Dit jaar wordt er gewandeld op zondag 15 januari 2017, in putje winter. Je kunt starten tussen 12 en 15 uur in feestzaal het Zonneke. De KWB geeft je alvast wat proviand mee voor onderweg.

“We tekenen elk jaar een nieuw parcours uit zodat de mensen die regelmatig terugkomen eens alle hoekjes van de gemeente kunnen ontdekken”, vertelt Luc Devriese. “De kortste afstand is 6 kilometer. Dan is er een tussenafstand van 8 kilometer en een langere trip van 12 kilometer. Wie dat allemaal te kort vindt, kan de afstand ook meerdere keren afleggen of twee afstanden combineren.”

Tijdens de wandeling is er een stopplaats waar de KWB je een nieuwjaarstraktaat aanbiedt. Dit wordt een hartverwarmertje met jenever of glühwein. Voor de deelnemende kinderen is er een aangepast drankje. Na de wandeling kun je terecht in de gelegenheidsbar in het Zonneke. Daar zullen onder meer verse pannenkoeken te verkrijgen zijn. Wie beelden van de cyclocross wil meepikken, kan dit ook ter plaatse doen in het Zonneke.

Praktische info

De deelnemingsprijs bedraagt 1,2 euro voor KWB-leden. Niet leden betalen 1,5 euro. Kinderen tot 12 jaar stappen gratis mee. Deze wandeling maakt deel uit van het provinciaal criterium en per wandeling kun je de stempelkaart laten valideren. Wie tien stempels verzamelt, krijgt een criteriumaandenken. Info over deze wandeling krijg je bij Luc Devriese op 0491 07 28 42. Je kan ook terecht op de website van de KWB: www.kwbkoolskamp.be

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier