De kracht van Cactus? Het Minnewaterpark!

Thomas Dubois

Het Cactusfestival duurt drie dagen op een jaar, de rest van de tijd is het Minnewaterpark een van de meest vredige plekjes in het sowieso al rustige Brugge. Een baken van rust, waar je des zomers geniet van een romantische wandeling met vrouwlief of in de winter een occasioneel sneeuwballengevecht met de kinderen. Een baken van groen in het zuiden van Brugge.

Tijdens het eerste weekend van juli is er dus echter Cactusfestival en maakt muziek zich eigen van wat het Minnewaterpark. Maar ondanks al het muzikaal geweld blijft het wel een van de meest gezellige plaatsen om te vertoeven. Dat er slechts één podium is, zorgt ervoor dat het muzikaal geweld – van flinke beats tot stevige gitaren – zich daar centraliseert. Als het al eens druk wordt, dan is het op die plaats. Maar eerlijk? Zelfs overdag is het daar bijzonder rustig vertoeven.

Hokjes denken

Voor de rest is het park, zelfs in festivalmodus, een en al rust, ook al ben je omringd door honderden anderen mensen. Met dank een de geïmproviseerde cactus- en grasbanken of de hokjes waar je je even kunt in terugtrekken. In hokjes denken doen ze niet bij Cactus, maar in hokjes zitten des te meer. Of het culinair plein vlakbij de ingang, zeker ‘s avonds bij het vallen van de duisternis met de vele lampjes een aanrader. Zeker met een lekkere hap in de buurt.

Maar onze favoriete plaats is Cactus Oasis. Eigenlijk is dat de plaats waar vooral kinderen baas zijn, maar het is ook de enige plaats waar je vlak aan het water zit en laten er nu net daar ligstoelen staan. Het is de plaats om romantisch te doen met je vriendin, smelten doet ze er sowieso.

De muziek is een van de factoren waarom het Cactusfestival een succes is, maar de groene omgeving is dat evenzeer. Het is niet toevallig dat je op het Cactusfestival zowel jong als oud tegen het lijf loopt. Het is de plaats waar heel wat kinderen hun eerste festivalstapjes zetten en de plaats waar veel ouderen toch nog eens kunnen genieten van heel verschillende muziek.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.