Volg de ontmoetingen van onze stadsreporter Kurt Vandemaele met de Kortrijkzaan in de krant en online. Ontvang KW Kortrijk-Menen in de brievenbus en lees alle artikels op kw.be. Nu supervoordeling: 6 weken voor 10 euro. Klik hier

Koster Ginette Vermeeren: "De hemel? Als je dood bent, ben je dood"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: koster Ginette Vermeeren.

Els Cottenier: "Hoe meer je reist, hoe meer je wil reizen"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: globetrotter Els Cottenier.

Agnes doceert pedagogie aan de HoGent: "We moeten leren zien wat we hebben"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: Agnes Biltris.

Gudrun Van Iseghem: "Vijf jaar geleden overleed mijn zoon..."

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: Gudrun Van Iseghem.

Francis Destoop: "Als je de vreemdelingen niet kent, moet je er niet tegen stemmen"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: Francis Destoop, de organisator van muziek- en kunstenfestival Textival.

Nathalie Gryspeert: "Ik voel me goed in het ziekenhuis"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Nathalie Gryspeert. Ze is 50 jaar en werkt in het ziekenhuis in Kortrijk en voelt zich daar naar eigen zeggen prima. Daarnaast zorgt Nathalie iedere woensdag voor haar kleinkinderen. Ze gaat dan eens zwemmen in het nieuwe zwembad in Kortrijk.

Willy Oplinus: "Ik wil mensen zien, babbelen met mensen"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Willy Oplinus.

Heleen De Keyzer wil de wereld een beetje beter maken

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Heleen De Keyzer.

Harry Descamps: "Ik wou lang haar omdat alle muzikanten lange haren hadden"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Harry Descamps. De man met de lange haren.

De Kortrijkzaan op de Sinksenfeesten

Dit weekend is het Sinksenfeesten. Veel volk in de straten. De verkiezingen zijn voorbij, maar wellicht zal het krioelen van de politici. Want die hoorden we de avond na de verkiezingen allemaal zeggen dat ze meer naar de mensen moeten luisteren. Zelf doe ik niet anders.

Gerd Couckhuyt: "Ik zou graag een kind hebben. Eerst misschien een vrouw"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Gerd Couckhuyt. De man die er jonger uitziet dan hij is en graag nog kinderen wil, maar daarvoor zal hij eerst een vrouw moeten vinden.

Marianne Deroo: "Het is tijd voor iets anders"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Marianne Deroo. Na 30 jaar neemt ze afscheid van haar job in een schooltje op de Watermolen. Dat valt haar zwaar, maar ze heeft intussen de knop omgedraaid.

Topbakker Niek Bossaert verloor zijn vrouw: "Sara heeft een beter mens van mij gemaakt"

Een zeldzame zomerse lentedag en prompt zitten de terrasje op Heuleplaats afgeladen vol. Je kan nooit met zekerheid van iemands gezicht aflezen wie of wat iemand is, maar de pose van de man met het zonnige gelaat en dito bril, schreeuwt uit dat hij een ondernemer is. Zo strak zit hij in zijn pak, dat het niet anders kan of het is op maat gemaakt. "Ja, graag", zegt hij op de vraag of hij wil praten. Geen spoor van twijfel. "Laten we even het hoekje om gaan", wijs ik naar het donkere gebouw op de hoek van het plein. Niet beseffend dat hij de Niek Bossaert is wiens naam tegen de gevel hangt. Een naam als een klok, in de Tinekesgemeente en ver daarbuiten.

Walter Goethals is 60 jaar getrouwd en zijn huis is zijn lang leven

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Walter Goethals. Walter is altijd piekfijn uitgedost en doet niet liever of werken in zijn eigen huis.

Inge Vervaecke: "Ik wil nog meer mensen ontmoeten. We verliezen mekaar soms uit het oog"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Inge Vervaecke. Ze is tevreden met wie ze is, maar blijft ook zoeken en veranderen in haar leven.

Waar 'Ons Maatje' langskomt, komt nooit nog ongewenst bezoek

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Vandaag: Maatje. Rare naam? Niet zo als je bedenkt dat de namen van al haar broers en zussen met -Ma beginnen. Machtig, magistraal, maak kennis!

Muzikante Ruth Verhelst: "Ik wil in een land wonen zonder wetten, regels of papierwerk"

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Ruth Verhelst. Een muzikante die zichzelf wil heruitvinden. En die wil wonen in een land zonder wetten, regels of papierwerk.

Thomas Cneut verkoopt producten voor het haar, maar zijn ziel legt hij in zijn planken

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Thomas Cneut. De man die producten verkoopt om het haar mooier en beter te maken. Zijn ziel legt hij wel in iets compleet anders... namelijk in skateboards.