Het klinkt Noors, voorzien van een snuifje Italiaans, maar toch is hij een volbloed Kortrijkzaan. Arvid Viaene (38) helpt mensen tijdens hun laatste reis en beschikt ook over een uiterst merkwaardige bakfiets. Dan is er ook nog iets met een klaveren twee. Arvid neemt ons mee doorheen zijn uiterst merkwaardige leefwereld terwijl hij door zijn perfect gestileerde baard wrijft.

Van een groot pak frieten met mayonaise naar de koersfiets. Van de toog met een goed glas in de handen tot in de loopschoenen. Wie Steven Lecluyse vandaag de dag tegen het lijf loopt, kan zich onmogelijk voorstellen dat hij ooit te kampen had met zwaarlijvigheid. Toch slaagde de 46-jarige communicatiespecialist erin de kilo's te doen smelten en de finish van een Iron Man te bereiken. "Ik wilde opgeven maar er was geen bereik voor de gsm, dus kroop ik weer op de fiets en bereikte ik de eindstreep na meer dan 12 uur."

Van de stelling van Pythagoras tot ladderzatte Brazilianen, van een cosinus tot een rock 'n roll-interview in een pizzeria. Bellegemnaar Jan Vervaeke (50) ruilde een tijdje terug zijn stoffige imago van wiskundeleraar voor dat van heavy metal-interviewer en geniet zo van een glimp achter de schermen van deze waanzinnige wereld.

Met zijn stomende beats podia voor wereldsterren opwarmen, met een Cessna-sportvliegtuigje rijke toeristen rondvliegen en tussendoor ook nog even een eigen zakenimperium uit de grond stampen: Aalbekenaar Sammy Declercq (29) leeft aan een waanzinnig tempo. "Ik was 17 jaar oud toen ik verhuisde naar Ibiza en keerde pas enkele maanden geleden terug naar België."

Een bescheiden appartement te midden de Veemarkt. Niets laat vermoeden dat je hier middenin een creatieve hotspot staan. Maar in een handomdraai tovert Lorenzo 'Lorre' Verheye (44) zijn woonkamer om in een professionele fotostudio waar hij heuse kunstwerken uit zijn lens tovert. "En te denken dat ik eerst model ben geworden omdat ik wilde leren hoe modelfotografen te werk gaan!"

Een kasteel, een kist met een geheime schat, een vijver met ninja-schildpadden en een touw waar maar geen einde aan schijnt te komen. Houdt deze zin helemaal geen steek? Voor Kortrijkzaan Tom Meert (41) is het zijn dagelijkse leefwereld. Vanuit Heule stuurt hij zijn magische koffer vol verhalen de wereld rond en verbluft hij zowel volwassenen als kinderen met een ludieke goochelshow.

Waardig ouder worden, het is de droom van velen. Voor de ene lukt het zonder enig probleem, voor de ander wordt het dan weer een heuse lijdensweg. Kortrijkzane Hilde Vanwynsberghe verheft het tot een ware kunst. Als een prille twintiger huppelt ze door het leven en van de coronaperikelen ligt ze niet wakker. "Een mondmasker? Begin eerst misschien met gewoon te doen, ja!"