De Korbeel wint bureaustoelenrace van Bemok

Het ging er bij momenten vrij snel aan toe. Sommige deelnemers konden zich maar net vasthouden. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

In het kader van De Warmste Week kwamen Bemok en De Korbeel, twee organisaties uit Kortrijk origineel uit de hoek. Ze sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van een heuse bureaustoelenrace.

Vooraf verkochten de medewerkers van beide organisaties ‘ritjes’ aan vijf euro voor op het parcours dat aangelegd werd in Vetex in Kortrijk. Met elke verkochte rit kon een bureaustoel van het betreffende team in beweging gebracht worden.

Het werd een avond vol plezier met een race volgens estafettesysteem. Er waren ook enkele ludieke opdrachten. Bind het parcours afleggen en zich laten begeleiden door een collega bijvoorbeeld of per twee en per vijf het parcours tot een goed einde brengen.

De bureaustoelenrace lokte ook veel kijklustigen.
De bureaustoelenrace lokte ook veel kijklustigen.© EDB

De Korbeel won uiteindelijk en ging met de wisselbeker – mét bureaustoel op – naar huis. Uiteindelijk bracht de avond, waar er ook frietjes en drank te verkrijgen waren voor de talrijk opgekomen supporters zo’n 2.000 euro op.

De Korbeel koos ervoor om de helft te schenken aan de ALS-liga. Bemok schenkt de andere helft van het bedrag aan vzw Bizon, die vakantiekampen organiseert voor kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie.

De felbegeerde trofee ging mee met De Korbeel.
De felbegeerde trofee ging mee met De Korbeel.© EDB