Op 6 juni 1974 werden Rudi en Jean-Pierre Seldenslach de nieuwe uitbaters van hun stamcafé, De Klokke. Oostende was toen nog een gezellige stad om uit te gaan met de Langestraat, de vele cafés, bars en dancings als attractiepool voor de Oostendenaars en toeristen. Op vraag van de klanten kwam er ook vlug darts en pool. Dat werd uitgebreid met verschillende pooltafels op het eerste verdiep en snookertafels op het tweede. De Klokke was het mekka van de poolbiljart met een jaarlijks, grandioos Kerstpooltoernooi: 100.000 Belgische frank aan prijzenpot en 234 deelnemers. De Klokke werd ook het lokaal voor volley- en voetbalploegen. Af en toe werden er ook optredens georganiseerd en één van de jaarlijkse hoogtepunten was de deelname aan 'Oostende in the Mood'. Er zat veel leven in De Klokke, dag en nacht open, met goed personeel, veel vaste stamgasten en ook een uitgebreid toeristisch publiek.

Jean-Pierre en Rudi Seldenslach in de jaren 80., FRO
Jean-Pierre en Rudi Seldenslach in de jaren 80. © FRO

"Onze zonen hebben de fakkel intussen overgenomen", vertellen Jean-Pierre en Nadja. "Gaetan zet ons werk al drie jaar verder in De Klokke en Thibaut runt Café Armenonville in 't Bosje. Armenonville blijft een attractie in Oostende en De Klokke draait op volle toeren. Gaetan heeft er ondanks de teloorgang van de Langestraat, de vele werken en het verdwijnen van de cinema's, een supersportcafé van gemaakt, nog altijd met pooltafels en een jaarlijks toptoernooi 9-pool, maar ook met groot scherm en twee kleinere schermen voor live voetbal en andere sportwedstrijden. Sedert vier jaar zijn er ook maandelijks optredens in De Klokke, jazz en blues, rock en pop. We zijn trots op onze zonen. In De Klokke blijft het hart van Oostende kloppen."

Gratis optreden

Speciaal voor de 45ste verjaardag van De Klokke, op zaterdag 8 juni, brengt The Cave een gratis optreden, met 'oude krakers' van The Rolling Stones, CCR, Queen en The Doors. De zes man sterke band van Lander Hoste zal De Klokke drie uur lang op zijn kop zetten.

(FRO)

Op 6 juni 1974 werden Rudi en Jean-Pierre Seldenslach de nieuwe uitbaters van hun stamcafé, De Klokke. Oostende was toen nog een gezellige stad om uit te gaan met de Langestraat, de vele cafés, bars en dancings als attractiepool voor de Oostendenaars en toeristen. Op vraag van de klanten kwam er ook vlug darts en pool. Dat werd uitgebreid met verschillende pooltafels op het eerste verdiep en snookertafels op het tweede. De Klokke was het mekka van de poolbiljart met een jaarlijks, grandioos Kerstpooltoernooi: 100.000 Belgische frank aan prijzenpot en 234 deelnemers. De Klokke werd ook het lokaal voor volley- en voetbalploegen. Af en toe werden er ook optredens georganiseerd en één van de jaarlijkse hoogtepunten was de deelname aan 'Oostende in the Mood'. Er zat veel leven in De Klokke, dag en nacht open, met goed personeel, veel vaste stamgasten en ook een uitgebreid toeristisch publiek."Onze zonen hebben de fakkel intussen overgenomen", vertellen Jean-Pierre en Nadja. "Gaetan zet ons werk al drie jaar verder in De Klokke en Thibaut runt Café Armenonville in 't Bosje. Armenonville blijft een attractie in Oostende en De Klokke draait op volle toeren. Gaetan heeft er ondanks de teloorgang van de Langestraat, de vele werken en het verdwijnen van de cinema's, een supersportcafé van gemaakt, nog altijd met pooltafels en een jaarlijks toptoernooi 9-pool, maar ook met groot scherm en twee kleinere schermen voor live voetbal en andere sportwedstrijden. Sedert vier jaar zijn er ook maandelijks optredens in De Klokke, jazz en blues, rock en pop. We zijn trots op onze zonen. In De Klokke blijft het hart van Oostende kloppen."Speciaal voor de 45ste verjaardag van De Klokke, op zaterdag 8 juni, brengt The Cave een gratis optreden, met 'oude krakers' van The Rolling Stones, CCR, Queen en The Doors. De zes man sterke band van Lander Hoste zal De Klokke drie uur lang op zijn kop zetten. (FRO)