De Kiem zwaait juf Viviane ‘Vivi’ Roelens uit

© foto GST
Redactie KW

Op dinsdag 28 januari hebben de kleuters en leerlingen van de vrije basisschool De Kiem in Ruddervoorde afscheid genomen van hun turnjuffrouw Viviane Roelens. Juf Vivi, zoals ze steevast door de kinderen genoemd wordt, heeft er een loopbaan van 43 jaar opzitten en gaat vanaf morgen met pensioen.

Het is een volledige feestnamiddag geworden, waarin de leerlingen met dans, zang en een terugblik op haar loopbaan afscheid namen van hun juf Vivi. De oudste leerlingen van de school hadden zelfs een eigen tekst geschreven op de muziek van het liedje ‘skwone meiske’ van Niels Destadsbader. “Tweeënzestig joar! En ze goat met pensioen, dat is toch nie te doen”, klonk het onder meer. Alle kinderen zongen gretig mee voor een ontroerde juf Vivi.

Een leerlinge van het vijfde leerjaar las nog een pakkende tekst voor, die omschreef op welke manier juf Vivi les gaf. “Sinds we in het kleuter zaten, zorg je al voor ons. Als we pijn hadden, verzorgde je ons. En als we iets niet durfden, zette je ons over die angst heen. We zijn je heel dankbaar voor alles wat je gedaan hebt. Je zorgde niet alleen voor ons, maar nam heel de school in je armen. Je bleef iedereen steunen en nieuwe dingen bijleren.”

Droomjob

Viviane weet te vertellen dat ze al van in de lagere school wist dat ze turnjuffrouw wou worden, een droomjob dus. 42 jaar geleden is ze begonnen in Baliebrugge om dan in 1981 aan de slag te gaan in de vrije basisschool in de Leegtestraat in Ruddervoorde, waar ze nu 39 jaar later afscheid moet nemen. In een interview met enkele leerlingen antwoordde ze op de vraag wat haar leukste herinnering was. “Alle kinderen zullen me voor de rest van mijn leven bijblijven. Ook deze verrassingsnamiddag was van het begin tot het einde een leuke ervaring.” Wat zou Viviane dan gedaan hebben als ze toch geen turnjuf werd? “Hmmm, dan had ik wellicht voor het avontuurlijke leven als reisleidster gekozen.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier