De Ketting van de Krak (8): Jill wil verder druk uitoefenen op het lokale bestuur

Jill Merckx, hier samen met haar ouders, ijvert voor haar straat. © a-JW
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Jill Merckx antwoord deze week op de vraag van de vorige Krak.

Jill Merckx, Krak van Blankenberge, is deze week de schakel van de ketting.

Peter De Zutter, Krak van Damme, stelt de vraag: Volg je de politieke ontwikkelingen in je gemeente en heb je zelf ambitie om in de politiek te stappen?

Jill volgt de lokale politiek, maar wel maar in beperkte mate. “Ik volg de politieke ontwikkelingen tot op zekere hoogte. Vooral de actuele thema’s die voor mij van belang zijn, zoals mijn straat, volg ik op de voet. Andere thema’s, die voor mij persoonlijk geen belang hebben, boeien me minder.”

Druk uitoefenen

In het algemeen is haar interesse in politiek dan ook niet zo groot. Echte ambities om zelf in de politiek te stappen heeft Jill dan ook niet. “Die wereld boeit me niet genoeg.” Toch is Jill weer acties van plan om druk uit te oefenen op het lokale bestuur. “Er zijn zaken die anders moeten in onze straat. Daarom gaan we weer acties ondernemen. We hebben echter op de vergadering beslist dat ik daar voorlopig nog niet verder mag over communiceren.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik geef sommige mensen te veel kansen om me steeds opnieuw te kwetsen. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat je mijn emoties zeer goed van mijn gezicht af kan lezen.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Om een dier in nood te helpen.”

Wat moet bij wet verboden worden? “Omkoperij in de brede zin van het woord.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Julie De Deken en Jorinde Verwimp. Beiden zijn zeer goed in dressuur, de discipline die me het meest aanspreekt.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Zoveel mogelijk van de wereld zien, samen met mijn ouders en oma.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Ik heb altijd opgekeken naar een zeer goede vriendinvan me en dat is altijd zo gebleven.”

Wat is je grootste angst? “Mijn ouders of mijn oma kwijt spelen. De gedachte een van hen kwijt te zijn kan me naar de keel grijpen.”

Volgende week geeft Geert Callebert, Krak van Oostkamp, antwoord op de vraag van Jill.

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.