De Ketting van de Krak (6): Lies Gallez haalt haar inspiratie werkelijk overal

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je Gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Lies Gallez is deze week aan de beurt.

Lies omringd door haar ouders Filip en Leen en haar zussen Tine en Fien. © Foto Tom

Lies Gallez, Krak van Brugge, is deze week de schakel van de ketting.

Lieven Vandenbroucke, Krak van Jabbeke, stelt de vraag: waar haal je inspiratie voor je boeken?

“Ik vind eigenlijk overal inspiratie. Je ziet me overal observeren. Ik vind inspiratie in kranten, op televisie, in documentaires, zelfs door te luisteren naar gesprekken van anderen op de trein. Ik ben eigenlijk een spons die alle info rond me absorbeert. Bovendien lees ik ook heel veel boeken.”

De Ketting van de Krak (6): Lies Gallez haalt haar inspiratie werkelijk overal

Om al die info rondom haar die als inspiratie kan dienen, bij te houden, heeft ze een klein zwart verzamelboekje. “Daarin pen ik alles neer. Mensen die me niet kennen en dat boekje zien, zullen zich afvragen wat dat boekje te betekenen heeft, maar er is wel degelijk een rode draad in terug te vinden en ik weet heel goed waar ik mee bezig ben.”

Zware thema’s

Lies schreef vooralsnog steevast over zware, diepliggende thema’s. Hoe komt dat? “Ik word veeleer door dergelijke thema’s gegrepen. Het is niet dat ik specifiek naar zo’n onderwerpen op zoek ben, maar ik word er wel door aangetrokken. Hoe mensen omgaan met tegenslagen en verdriet, boeit me. Intussen is Lies aan haar tweede roman bezig. “Maar ik zit momenteel nog in de verzamel-inspiratiefase. Ik weet wel al waarover het zal gaan. Heel vaak zeggen mensen: ‘Houd dat in je achterhoofd’. Ik vraag mij af of dat plekje eigenlijk een bron van geluk of een bron van zorgen wordt op die manier. Het boek zal wel niet in 2015 af zijn”, besluit Lies.

Curieuzeneuzen als wij zijn bij KW, hebben ook wij nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik pieker veel te veel en ik ken mijn eigen grenzen niet, vooral fyiek dan.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Voor een goede kop koffie en een goede babbel.”

Wat moet bij wet verboden worden? “Voor mij zou elke wagen een stuurslot moeten hebben. Zo kan niemand nog zat achter het stuur kruipen.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Met Bart De Wever. Ik vraag me af of die man echt zo kil is zoals hij zich in de media voordoet.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Ik zou onmiddellijk ontslag nemen en de wereld rondreizen en ik zou me inzetten voor goede doelen.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op mensen die het perfecte evenwicht tussen werk en ontspanning vinden. En op Angelina Jolie, dat vind ik een heel sterke vrouw.”

Wat is je grootste angst? “Soms durf ik niet voluit voor mijn kansen gaan omdat ik denk dat het veiliger is zoals het nu is.”

Volgende week geeft Peter De Zutter, Krak van Damme, antwoord op de vraag van Lies.

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.