De Ketting van de Krak (5): Lieven Vandenbroucke twijfelt om opnieuw deel te nemen aan de Marathon des Sables

Krak Lieven Vandenbroucke met zijn vrouw Nathalie Blanckaert. © BP
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je Gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Lieven Vandenbroucke, Krak van Jabbeke, is de vijfde schakel in onze ketting.

Lieven Vandenbroucke, Krak van Jabbeke, is de vijfde schakel in de Ketting van de Krak.

Maarten Veys, Krak van Bredene, stelt de vraag: Zou je het zien zitten om volgend jaar aan een van mijn twaalf uitdagingen mee te doen, namelijk het aflopen van onze kust?

Lieven is meteen enthousiast. “Natuurlijk zou ik daar aan willen meewerken. Ik zie niet in waarom niet.” Concrete plannen voor 2016 heeft de Krak van Jabbeke nog niet. “In 2016 heb ik voorlopig nog niets op de agenda staan wat wedstrijden betreft. Momenteel twijfel ik nog om opnieuw mee te doen aan de Marathon des Sables. Het financiële plaatje schrikt me echter wat af. Het is een hele dure zaak.”

De Ketting van de Krak (5): Lieven Vandenbroucke twijfelt om opnieuw deel te nemen aan de Marathon des Sables


Ondertussen is Lieven zich volop aan het voorbereiden voor de Al Andalus Ultimate Trial. Dat is een bikkelharde loopwedstrijd in de Sierra Nevada. Deelnemers lopen in vijf dagen tijd 230 kilometer in de extreme hitte. Hij begon zijn voorbereiding iets later dan verwacht, maar zit ondertussen weer al helemaal op schema. “Door omstandigheden ben ik iets later begonnen aan het vooropgestelde schema. Ondertussen ben ik sinds een maand weer zeer intensief aan het trainen om in optimale omstandigheden aan de trial te kunnen beginnen”, besluit hij.

Curieuzeneuzen als wij zijn bij KW, hebben ook wij nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik ben een verschrikkelijke nagelbijter.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Om te zeggen dat ik de lotto heb gewonnen.”

Wat moet bij wet verboden worden? “Ik vind dat er absolute nultolerantie moet komen bij het in auto rijden onder invloed van alcohol.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Met Tom Waes, omdat hij al zoveel uitdagingen aangegaan is.”

Wie zou je graag weer tot leven wekken? “Mijn overleden broer.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Zoveel mogelijk tijd spenderen met mijn kinderen en vrouw en graag nog wat toffe reizen maken.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op mensen die op zichzelf er in slagen een succesvol bedrijf uit de grond te stampen, zonder dat het daarvoor multinationals hoeven te worden.”

Wat is je grootste angst? “Ik heb een lichte angst voor spinnen.”

Volgende week geeft Lies Gallez, Krak van Brugge, antwoord op de vraag van Lieven.

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten