DE KETTING VAN DE KRAK (40): Els Vanhaute heeft bedenkingen bij hoe alles draait in Ieper

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden één per één nog eens aan het woord. Zo vormen we de Ketting van de Krak. Deze week vertelt Els Vanhaute over haar nieuwe huisgenoot. De Krak van Ieper heeft ook een ongezouten mening over de politieke situatie in Ieper.

“Mijn leven is niet spectaculair veranderd sinds ik uit de bus kwam als Krak. Ik vond het een leuke erkenning en ik ben benieuwd naar de nieuwe lading Kraks”, klinkt het.

Huwelijk op komst

“Waarmee ik nog zoal bezig ben in het leven? Ik heb nog steeds drie steunpilaren, namelijk familie, turnen en voetbal. In de voorbije maanden kwam er leuk nieuws op mijn pad. Mijn oudste zoon vertelde dat hij in 2016 gaat trouwen. Ik heb er dus tijdelijk een extra job bij met de voorbereidingen van het feest. Alles loopt zeer vlotjes, alles op zijn tijd. We hebben sinds kort ook een nieuwe huisgenoot, Rafa. Niemand van mijn vrienden en familie had ooit gedacht dat ik een hond in huis zou nemen, maar het is zo’n schatje! Mijn hondje is zo verslavend… Daardoor werd wandelen mijn nieuwe hobby”, gaat Els verder.

Burgemeesterskwestie

“Ik volg de actualiteit redelijk op de voet. Heel wat mensen panikeren tegenwoordig naar aanleiding van wat het nieuws beheerst. We durven dit niet, we durven dat niet… Ik ben van mening dat wat komt, komt. We kunnen er toch niets aan veranderen. Het nieuws heet van de naald in onze streek is de burgemeesterskwestie. Ik heb geen problemen met de huidige burgemeester, maar de manier waarop alles momenteel draait in Ieper, daar heb ik toch mijn bedenkingen bij. Als ik de naam van onze huidige burgemeester hoor, dan denk ik altijd aan het boek dat hij me moest overhandigen op de uitreiking van de Krak eind januari in Brugge. Hij gaf me een handdruk… en weg was hij, met mijn boek onder zijn arm! Ik denk dat hij dat nog altijd niet doorheeft”, lacht Els tot slot.

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele andere vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je?

“Ik zou iets moeten doen aan mijn gsm-verslaving. Facebook, Twitter en Instagram zijn heel verleidelijk.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen?

“Voor alles wat te maken heeft met familie, vrienden en turnkring Vlamertinge. Al is het maar de vraag of je me wakker krijgt.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen?

“Moeilijke vraag. Neem maar onze Club28-peter Ruud Vormer. Een Nederlander is gelukkig een makkelijke prater, want wat moet je allemaal vertellen tegen hem?”

Als je nog één jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen?

“Ik zou al mijn vrienden nog eens willen ontmoeten.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom?

“Hier kan ik niet echt onmiddellijk een antwoord op vinden. Misschien wel op Marc Coucke, zodat hij in turnkring Vlamertinge kan investeren wat hij in KV Oostende investeert.”

Wat is je grootste angst?

“Ik denk eigenlijk niet vaak na over wat komt of wat gaat komen. Ik leef van dag tot dag, van drukke agenda naar drukke agenda zegt mijn zoon, maar angst voor bepaalde toekomstvisies heb ik niet. Ik heb alleen angst wanneer ze voor mijn neus staan met een kat. Dan ga ik lopen.”

(MF – Foto a-JL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.