De Ketting van de Krak (4): Maarten Veys wil vooral goede doelen aan de kust steunen

Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je Gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Maarten Veys, Krak van Bredene, vormt deze week de schakel van de ketting.

Maarten Veys, Krak van Bredene, vormt de vierde schakel in de ketting.

Nele Dejonghe, Krak van Oudenburg, stelt de vraag: Kan iedereen aan je nieuwe project ‘Ik Sea Je’ deelnemen of is dat enkel voor jezelf?

“Mijn project ‘Ik Sea je’ bestaat uit 12 uitdagingen. Bedoeling is om elke maand van 2016 een van die twaalf uitdagingen aan te gaan. Negen van die uitdagingen zijn uitsluitend voor mij. Dit omwille van veiligheidsredenen. Een van die negen uitdagingen is bijvoorbeeld de kust afzwemmen. Het is hoe dan ook al een riskante uitdaging, als we dat plots met een groep van twintig mensen doen, kunnen we de veiligheid niet meer garanderen. Daarom dat ik zo’n challenges alleen aan ga. De drie andere uitdagingen zijn wel toegankelijk voor het publiek.”

De Ketting van de Krak (4): Maarten Veys wil vooral goede doelen aan de kust steunen


Toch zijn die drie uitdagingen niet voor iedereen weggelegd. “Ik wil benadrukken dat ook die drie uitdagingen vrij intensief zijn. Mensen die nog nooit aan sport hebben gedaan, kunnen zich dus toch beter eens beraden voor een eventuele deelname”, zegt Maarten. Waar het ingezamelde geld naar toe gaat, is momenteel ook nog niet duidelijk.

Twaalf goede doelen

“De deelnemers van de drie activiteiten zullen een minimumbedrag moeten betalen. Uiteraard mogen ze meer doneren, als zij dat willen. Waar het geld naar toe gaat, weten we nog niet. We voorzien twaalf goede doelen, een per maand. Er zal nog een inschrijvingsperiode volgen waarbij goede doelen zich kunnen inschrijven. Uiteindelijk zullen we er twaalf selecteren. We verkiezen wel goede doelen gelegen aan de kust. Het verzamelde geld zal eerlijk onder hen verdeeld worden”, besluit Maarten.

Curieuzeneuzen als wij zijn bij KW, hebben ook wij nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Ik kan moeilijk van de chocolade en koekjes blijven.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Mocht er iets zijn met mijn kinderen.”

Wat moet bij wet verboden worden? “Ik zou het fantastisch vinden mocht er een totaal rookverbod komen.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Lance Armstrong. Ook hij overwon kanker. Graag had ik hem ook eens enkele vragen gesteld over zijn dopingbekentenis.”

Wie zou je graag weer tot leven wekken? “Mijn opa. Hij is heel jong gestorven en ik heb eigenlijk nooit de kans gehad om hem te leren kennen.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Het klinkt misschien cliché: een wereldreis maken met mijn kinderen.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom? “Op topsporters. Zij moeten zich enkel focussen op hun sport. Verder hoeven ze zich nergens zorgen over te maken.”

Heb je concrete plannen voor de nabije toekomst? Met enkele vrienden gaan we meedoen aan een triatlon in Kortrijk. Vorig jaar werden we derde, dit jaar willen we minstens even goed doen. Een goede voorbereiding voor mijn project in 2016.”

Wat is je grootste angst? “Een van mijn uitdagingen is het kanaal overzwemmen. Zwemmen in dat donkere water vind ik een behoorlijk beangstigende gedachte. Je hebt geen idee wat er onder en rond je nog rondzwemt.”

Volgende week geeft Lieven Vandenbroucke, Krak van Jabbeke, antwoord op de vraag van Maarten.

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.