DE KETTING VAN DE KRAK (31): Siska Christiaens maakt van Levensloop haar levenswerk

Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden één per één nog eens aan het woord. Zo vormen we de Ketting van de Krak. Deze week vertelt Siska Christiaens over haar engagement voor Levensloop en haar slechte gsm-ontvangst.

Siska Christiaens werd geboren in Izegem en woont vandaag in Koksijde. Ze werkt als regioverantwoordelijke bij dienstenchequebedrijf Hulp in Huis. “Ik neem de controle van 11 afdelingen voor mijn rekening. De populariteit van dienstencheques was nooit groter als vandaag. Zowel jong als oud maakt gebruik van het systeem. Met dienstencheques kan je vrije tijd kopen”, klinkt het bij Siska.

Telefoonverbinding is abominabel

Terwijl we haar opbellen voor een laatste stand van zaken sinds ze vorig jaar als laureaat uit de bus kwam als Krak is er flink wat ruis op de lijn. “De telefoonverbinding in Koksijde is abominabel. Veranderen van gsm-provider heeft weinig zin, want met die andere grote speler is de lijn nog slechter. Dit probleem hebben we al meermaals aangekaart bij de operatoren. Ze weten ervan. We hebben er stilaan mee leren leven”, schatert de goedlachse Siska.

“We kennen nochtans het probleem. De satellietverbinding vanuit Frankrijk hier niet ver vandaan is wellicht de boosdoener.”

Enorme fan van Club Brugge

Ontspannen doet Siska als supporter van Club Brugge. “Eens supporter kriebelde het beestje in mij en ben ik vaste medewerker geworden bij Belgocatering op de thuismatchen van Club. Naast werken en vrijwilligerswerk ben ik vooral een levensgenieter en is mijn grootste hobby skiën en met de vrienden uitstapjes maken”, zegt ze.

150.000 euro voor strijd tegen kanker

“Ik ben nog altijd bezig met Levensloop. De derde editie zal plaatsvinden in mei 2016. De organisatie van het evenement neemt het grootste deel van mijn vrije tijd in, zo niet al mijn vrije tijd. In 2009 nam ik de organisatie van de Jumbo Run in Koksijde voor mijn rekening, een initiatief van het Dominiek Savio Instituut van Gits waarbij gehandicapte jongeren een motorrit maken vanuit Gits door West-Vlaanderen. Door mijn inbreng en ondersteuning in tal van andere initiatieven voor het goede doel werd mijn naam naar voren geschoven toen de Stichting tegen Kanker in 2013 Koksijde uitkoos om er hun eerste Levensloop in West-Vlaanderen te organiseren. Ik ben trots en bijzonder gelukkig dat Levensloop voor de volle 100 procent gedragen wordt door vrijwilligers. Het project trok direct mijn volle aandacht. Zo ben ik op zoek gegaan naar een groep mensen die samen met mij de organisatie van de eerste Levensloop op zich wilde nemen. Levensloop werd inmiddels een levenswerk. Maanden van voorbereiding gingen vooraf aan het weekend van 31 mei en 1 juni 2014. We kregen veertig teams bij elkaar, met in het totaal meer dan 1.800 deelnemers, die gedurende 24 uur mee tegen kanker bewogen. Door allerlei acties zamelden we niet minder dan 146.000 euro in voor de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Dit bedrag wordt nu grotendeels gebruikt om wetenschappelijk kankeronderzoek te financieren”, aldus nog Siska.

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele andere vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je?

Ik ben bijna nooit thuis omdat ik altijd bezig ben voor anderen.

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen?

Voor alles dat nog maar in de verste verten te maken heeft met Levensloop.

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen?

Dat mag gerust met een gewone Koksijdenaar zijn die net als ik culinaire interesses heeft.

Als je nog één jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen?

Elke avond wijn drinken en heel vaak op stap gaan met vrienden.

Op wie ben je gezond jaloers en waarom?

Ik ben op niemand jaloers, iedereen doet wat hij of zij kan binnen zijn of haar mogelijkheden.

Wat is je grootste angst?

Iemand uit mijn naaste omgeving verliezen aan kanker.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten