DE KETTING VAN DE KRAK (27): Jean-Claude Brassinne, de motor achter het BK Drinkbuswerpen in Middelkerke

Krak Jean-Claude Brassinne is een echte duivel-doet-al. © PBM
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden één per één nog eens aan het woord. Zo vormen we de Ketting van de Krak. Deze week vertelt Jean-Claude Brassinne over zijn initiatieven in Middelkerke.

Jean-Claude Brassinne kwam vorig jaar als laureaat uit de bus bij de verkiezing van de Krak van Middelkerke. De titel deed de joviale vijftiger en duivel-doet-al niet zweven, maar hij geeft wel toe dat het deugd deed om te horen dat zoveel mensen hem goed gezind zijn en appreciëren wat hij allemaal doet voor de gemeente. “Mijn leven is niet spectaculair veranderd sinds ik eind vorig jaar als laureaat uit de bus kwam. Ik ben altijd hetzelfde blijven doen: activiteiten organiseren voor de bewoners van het zorgcentrum ten voordele van de patiënten”, klinkt het.

Geen loze beloftes

“Je kan proberen om veel te doen voor je medemensen, maar om krak te worden moet je ook appreciatie en steun krijgen voor wat je doet. Dat is wat mij zoveel deugd doet. Ik ben zoveel mensen tegengekomen die mij zeiden dat ze voor mij gestemd hadden, zonder dat ik het hen had gevraagd. Pas als de uitslag bekend is, merk je dat het geen loze beloftes waren en dat er daadwerkelijk veel werd gestemd. Ik heb ook kunnen rekenen op mijn echtgenote Marinka en mijn dochter Imke, die heel wat reclame hebben gemaakt voor mij”, gaat Jean-Claude verder.

Groot succes

Begin april organiseerde hij samen met enkele vrienden een heel uniek wielerweekend. “We organiseerden geen wedstrijd, maar enkele tentoonstellingen die draaiden rond wielrennen. De apotheose was het Belgisch kampioenschap Drinkbuswerpen. Het initiatief was een groot succes en lokte maar liefst 130 deelnemers. Het wordt volgend jaar herhaald. In plaats van op het domein van het woonzorgcentrum zullen we naar het marktplein van Middelkerke trekken. Daar zal het evenement helemaal tot zijn recht komen en kunnen ook toeristen genieten van dit ludieke initiatief”, klinkt het.

De Leeuw van Vlaanderen

“We proberen het wat te officialiseren tot een heus kampioenschap met een lint in de Belgische driekleur. Er zijn opnieuw verschillende categorieën voor kinderen en volwassenen. Afspraak in mei 2016. Dit jaar draag ik nog mijn steentje bij aan een fototentoonstelling in dienstencentrum De Stille Meers. We polsten bij iemand die een verzameling heeft van maar liefst 30.000 foto’s over wielrennen. De expositie dragen we op aan de carrière van Johan Museeuw. De Leeuw van Vlaanderen vormt de rode draad van de tentoonstelling”, aldus nog Jean-Claude Brassinne.

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele andere vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je?

Ik ben een gelegenheidsroker. Je zal me niet elke dag zien roken, maar af en toe durf ik wel te zondigen bij een glaasje.

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen?

Voor mijn werk. Ik ben aan de slag als hoofdverantwoordelijke bij de technische dienst van het OCMW in Middelkerke. Om de twee tot drie weken krijg ik ‘s nachts al eens een telefoontje.

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen?

Met Will Tura. Ik heb een grote bewondering voor hem en zijn carrière. Verder ben ik ook fan van Walter Grootaers. Ooit wou ik eens De Kreuners naar Middelkerke halen.

Als je nog één jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen?

Ik zou gewoon voortdoen zoals we nu bezig zijn.

Op wie ben je gezond jaloers en waarom?

Mensen met veel energie.

Wat is je grootste angst?

Dat ik mijn geliefden zie sterven.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.