DE KETTING VAN DE KRAK (26): Kurt Vansteenkiste kijkt reikhalzend uit naar de start van de competitie in derde provinciale

© Frank Meurisse
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden een per een nog eens aan het woord. Zo vormen we de Ketting van de Krak. Deze week vertelt Kurt Vansteenkiste over zijn passie voor KFC Lendelede.

We bellen Kurt voor de Ketting van de Krak terwijl hij tijdelijk in zonniger oorden vertoeft.

“Ik bevind me momenteel aan het zwembad in Griekenland. De sfeer hier in Rodos is heel goed. Of ik opschudding merk door de financiële malaise van het land of door de vluchtelingenproblematiek? Hier alleszins niet, de problemen situeren zich meer in het binnenland. In het straatbeeld valt het niet meteen op dat het land kreunt onder de zware hervormingen. Het is mijn laatste vakantiedag. Ik trok alleen met mijn vrouw op reis. We genieten van een weekje welverdiende vakantie. Daarna gaat het weer richting Meubelen Astrid in Ingelmunster, waar ik de handen uit de mouwen steek als verkoper”, klinkt het.

Financiën op orde

“Ik kijk reikhalzend uit naar de start van de competitie in derde provinciale. KFC Lendelede draag ik in mijn hart. Ik begon er als jeugdspeler en ben er vandaag nog steeds actief als sportief verantwoordelijke. Voor mij is de club de echte Krak van Lendelede. Na enkele moeilijke jaren zijn we weer een financieel gezonde en goed draaiende vereniging. Ik ben verantwoordelijk bij het bestuur, zowel voor de supporters als voor de sportieve aspecten. Intussen ben ik meer dan zeven jaar trainer en drie jaar sportief verantwoordelijke. Er zijn weinig grote veranderingen gebeurd in mijn leven sinds ik uit de bus kwam als Krak”, gaat Kurt verder.

Niet meer graag trainen

“Ik was erg verrast toen ik hoorde dat ik de Krak van Lendelede was geworden. Geen moment dacht ik eraan dat ik die verkiezing van de vier andere genomineerden zou winnen. Ik voerde nochtans geen campagne. Zelfs aan de bestuursleden en spelers van de eerste ploeg heb ik niet gevraagd om voor mij stemmen. De titel van de Krak van mijn gemeente draag ik de rest van mijn leven mee. Het is niet mijn persoonlijke verdienste, maar die van KFC Lendelede“, klinkt het bescheiden.

Kurt voetbalde al bij KFC Lendelede toen hij 10 jaar was. “Daarna wisselde ik regelmatig van club, net zoals ik vaak van job verwisselde. Op mijn 16de stond ik in de eerste ploeg. Drie jaar later speelde ik een jaar bij Passendale, daarna volgden drie jaar Lendelede, twee jaar Hulste en een jaar Koolskamp om dan definitief naar Lendelede terug te keren waar ik op mijn 33ste gestopt ben met voetballen. Niet door blessures, maar omdat ik niet meer graag trainde. Als je niet traint, dan moet je ook niet voetballen.”

Verbindingsman tussen trainer en spelers

Kurt werd dan trainer van de jeugdploegen. “Toen ik 40 was,werd ik hulptrainer bij Heule. Zeven maanden later vroeg Lendelede of ik de trainer van de eerste ploeg wilde worden. Nu ben ik al meer dan vier jaar sportief verantwoordelijke en onderhandel ik onder andere over de spelerscontracten. Als verbindingsman tussen trainer en spelers voel ik me goed in mijn vel bij de ploeg.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele andere vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je?

“Als je deze vraag aan mijn vrouw stelt, zal ze ongetwijfeld zeggen dat ik teveel snurk.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen?

“Om naar voetbal te gaan kijken.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen?

“Ik zou graag een avondje doorzakken met Jan Mulder.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen?

“Een prachtige cruise met heel mijn gezin lijkt me een mooie vakantie.”

Op wie ben je gezond jaloers en waarom?

“Op mijn vrouw, omdat ik ze graag zie.”

Wat is je grootste angst?

“Dat er iemand van mijn gezin vroeger zou wegvallen dan ik.”

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.