De Ketting van de Krak (21): Jeffrey Roos heeft grootschalig project voor ogen

Jeffrey Roos tussen Maureen Maenhout en penningmeester Franky Boone. Jeffrey zette intussen al een stap opzij bij Carnavalisten met een hart. © bvo
Redactie KW

In 2014 kozen jullie massaal de Krak van je gemeente. Op kw.be laten we in een nieuwe rubriek deze lokale helden vragen stellen aan elkaar. En zo vormen we de Ketting van de Krak. Jeffrey Roos antwoordt deze week op de vraag van Christiaan Beirens.

Jeffrey Roos, Krak van Oostende, is deze week de schakel van de ketting.

Christiaan Beirens, Krak van De Haan, stelt de vraag: Hoe beslissen jullie voor wie jullie een benefiet organiseren en voor wie niet? Is het moeilijk om afstand te nemen van al die zieke mensen en hun verhalen? Je bent vurig Clubsupporter, wat verwacht je van komend seizoen?

Volgens Jeffrey is het niet makkelijk kiezen tussen alle kandidaten. “Ik krijg heel wat mails binnen met aanvragen voor het jaarlijks benefiet. Ik kies er enkele personen uit, wat al zeer moeilijk is. Die kandidaten leg ik dan voor aan de raad van bestuur. Zij pikken er vervolgens iemand uit. Het staat wel vast dat enkel mensen die geen vergoeding of uitkering krijgen voor hun ziekte, kans maken op een benefiet.”

Nieuw project

Intussen heeft Jeffrey een stap opzij gezet bij Carnavalisten met een Hart. “Ik ben momenteel aan een veel grootschaliger project aan het werken. Veel kan ik daar nog niet over zeggen, maar ik kan wel al een tipje van de sluier lichten. Ik werk aan een project die hetzelfde doet als Carnavalisten met een Hart. Alleen wil ik het veel grootschaliger aanpakken. Werkt Carnavalisten met een Hart enkel regionaal, dan wil ik met mijn nieuw project nationaal en zelfs internationaal aan de slag. Ik hoop via vrijwilligers ook mentale steun aan mensen te bieden. Die vrijwilligers kunnen ze eveneens begeleiden naar de juiste instanties enzoverder.”

Daarnaast is Jeffrey ook vurig Clubsupporter. “Wat ik van het komende seizoen verwacht? Enkel een titel is goed genoeg. Het is intussen al veel te lang geleden. Ik zal met niets minder dan het kampioenschap tevreden zijn.”

Curieuzeneuzen als we zijn bij KW, hebben wij ook nog enkele vragen voor de Kraks.

Welke slechte gewoonte heb je? “Dat ik te veel in alles een rol wil spelen.”

Waarvoor mogen we je altijd wakker bellen? “Je mag me altijd wakker bellen om mensen te helpen.”

Met welke bekende mens zou je wel eens aan de toog willen hangen? “Met Koen Wauters omdat hij peter is van het Kinderkankerfonds.”

Als je nog een jaar te leven had, wat zou je dan zeker nog willen doen? “Een mooie reis maken en alle tijd spenderen met mijn kinderen en vriendin.”

Wat moet voor u bij wet verboden worden? “Ik zou willen dat elke ziekte een tegemoetkoming krijgt, wat nu het geval niet is.”

Wat is je grootste angst? “Dat terrorisme de bovenhand zou halen in ons land.”

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.